Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx: Πέντε αιτίες για αγορά ελληνικών τραπεζών

Πέντε αιτίες για την αγορά των ελληνικών τραπεζών παραθέτει η Euroxx σε σχετική έκθεση (30/01) μέσω της οποίας ξεκινά την κάλυψη για τον τραπεζικό κλάδο. Παράλληλα θέτει τιμές - στόχους και συστάσεις για 9 τραπεζικές μετοχές.

Euroxx: Πέντε αιτίες για αγορά ελληνικών τραπεζών
Πέντε αιτίες για την αγορά των ελληνικών τραπεζών παραθέτει η Euroxx σε σχετική έκθεση (30/01) μέσω της οποίας ξεκινά την κάλυψη για τον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα η Euroxx ξεχωρίζει τα ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα στην εγχώρια αγορά, την ταχεία επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη, την ενοποίηση του κλάδου, την εκτίμηση για την αύξηση των EPS αλλά τις ελκυστικές αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Η χρηματιστηριακή θέτει για την Εθνική τιμή – στόχο τα 46 ευρώ (overweight), για την Eurobank τα 38 ευρώ (overweight), για την Alpha Bank τα 31 ευρώ (overweight) και για την Πειραιώς τα 31 ευρώ (overweight).

Ακόμα θέτει τιμή – στόχο τα 10 ευρώ για την MPB (overweight), τα 14,5 ευρώ για την Κύπρου (overweight), τα 4,5 ευρώ για την ΑΤΕ (equalweight), τα 21 ευρώ για το ΤΤ (equalweight) και τα 25 ευρώ για την Εμπορική (equalweight).

Η Euroxx επισημαίνει ότι οι καλές ημέρες για τον κλάδο δεν έχουν τελειώσει παρά τα ισχυρά κέρδη που έχουν κατέγραψαν οι μετοχές των τραπεζών, ενώ θεωρεί ”δικαιούνται” να διαπραγματεύονται με premium έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών λόγω των υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του 2006 προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Εθνικής θα ενισχυθούν κατά 40%, στα 1,021 δισ. ευρώ. Για την Eurobank προβλέπει αύξηση 28% των καθαρών κερδών, στα 641 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank θα ενισχυθούν κατά 28%, στα 644 εκατ. ευρώ και της Πειραιώς θα προσεγγίσουν τα 432 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 64%.

Σύμφωνα πάντα με την Euroxx ta καθαρά κέρδη της Κύπρου προβλέπεται να ανέλθουν στα 309 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 145%, ενώ της ΑΤΕ εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 169 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 21%. Για το ΤΤ προβλέπει καθαρά κέρδη ύψους 127 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v