Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Δεν εντυπωσίασε το Q1 λέει η Merrill Lynch

Οι ανταγωνιστικές πιέσεις και οι εποχιακές τάσεις πίεσαν τα αποτελέσματα του Οργανισμού, σημειώνει η Merrill Lynch, τονίζοντας πάντως ότι οι τάσεις παραμένουν υποστηρικτικές για τον ΟΤΕ. Διατηρεί buy και στόχο στα 12,8 ευρώ.

ΟΤΕ: Δεν εντυπωσίασε το Q1 λέει η Merrill Lynch

Τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΤΕ δεν εντυπωσίασαν, λόγω εποχιακών τάσεων και ανταγωνιστικών πιέσεων, σημειώνει η BofA - Merrill Lynch, σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση buy και τιμή-στόχο στα 12,8 ευρώ. 

Ωστόσο, ο οίκος υπογραμμίζει ότι το Q1 του οργανισμού δείχνει πως:

- Οι υποβόσκουσες τάσεις είναι υποστηρικτικές. Οι πρωτοβουλίες απομόχλευσης και μείωσης χρέους θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη επίπτωση στα επόμενα τρίμηνα του έτους.

- Η πορεία της σταθερής τηλεφωνίας είναι καλύτερη των προσδοκιών, με τις υπηρεσίες τηλεόρασης και broadband από τη μία και τις προσπάθειες μείωσης χρέους, να βοηθούν τον ΟΤΕ να υπερβαίνει τις εκτιμήσεις.

- Η ελληνική κινητή τηλεφωνία χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό, με επιθετικές κινήσεις από Vodafone και Wind. Ωστόσο, έχουν χάσει μερίδια αγοράς, κάτι που υποστηρίζει την εκτίμηση της ML ότι ο ανταγωνισμός είναι διαχειρίσιμος.

Ο τίτλος του ΟΤΕ υποχωρεί σήμερα κατά 4,9% στα 10,83 ευρώ.     

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v