Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Εκτιμήσεις για εισροές από τις αλλαγές MSCI

Σύμφωνα με την HSBC στον δείκτη MSCI Emerging Market θα προστεθεί η Eurobank στη θέση των Ελληνικών Πετρελαίων. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε εισροές κεφαλαίων ύψους 213 εκατ. δολαρίων.

HSBC: Εκτιμήσεις για εισροές από τις αλλαγές MSCI

Νέα κεφάλαια ύψους 213 εκατ. δολαρίων θα εισρεύσουν στην ελληνική αγορά λόγω των αλλαγών που θα προκύψουν από την αναμενόμενη τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI στις 14 Μαΐου. Οι αλλαγές θα γίνουν μετά το κλείσιμο των αγορών στις 30 Μαΐου.

Η HSBC σε ανάλυσή της εκτιμά ότι οι παραπάνω εισροές θα υπάρξουν λόγω της διαγραφής των ΕΛ.ΠΕ. από τον MSCI Greece και της αντικατάστασής τους από τη μετοχή της Eurobank. Σύμφωνα με την ανάλυση, η πιθανότητα των παραπάνω αλλαγών είναι υψηλή.

H στάθμιση της Eurobank στον δείκτη MSCI Emerging Markets υπολογίζεται σε 0,14% και εκτιμάται ότι 516,8 εκατ. μετοχές θα αλλάξουν χέρια λόγω της προσθήκης της και η αξία αυτών των μετοχών θα προσεγγίσει τα 264 εκατ. δολάρια.

Στον αντίποδα, για τη μετοχή των ΕΛ.ΠΕ. που θα αποχωρήσει από τον δείκτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC, η στάθμισή της στον MSCI Emerging Markets ήταν μόλις 0,017% και οι εκροές εκτιμώνται σε 3,8 εκατ. μετοχές και σε 32,4 εκατ. δολάρια σε αξία.

Παράλληλα, ωστόσο, η προσθήκη δύο νέων χωρών, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στον MSCI Emerging Markets με 9 και 11 μετοχές αντίστοιχα θα επιφέρει μάλλον και άλλες αλλαγές στη στάθμιση των χωρών, ειδικά στον δείκτη MSCI EMEA, στον οποίο συμμετέχει και η χώρα μας, αφού ο αριθμός των χωρών που τον συνθέτουν θα αυξηθεί από 8 σε 10.

Οι καθαρές εισροές σε κεφάλαια για τις δύο αγορές εκτιμώνται σε 626 εκατ. δολάρια και σε 951 εκατ. δολάρια αντίστοιχα για τα ΗΑΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v