Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Αυξάνει τιμές για Εθνική, Πειραιώς, Alpha

Ο οίκος αναβάθμισε τις συστάσεις για τη Eurobank σε neutral από reduce και για την Alpha Bank σε buy από reduce. Παράλληλα αύξησε την τιμή-στόχο για την Εθνική στα 3,10 ευρώ και για την Πειραιώς στα 1,50 ευρώ.

Nomura: Αυξάνει τιμές για Εθνική, Πειραιώς, Alpha

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές της Εθνικής, της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank και σε αναβάθμιση της σύστασης για τη Eurobank και την Alpha Bank προχώρησε η Nomura.

Συγκεκριμένα, αύξησε την τιμή-στόχο για την Εθνική στα 3,10 ευρώ από 2,60 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση reduce, για την Τράπεζα Πειραιώς στο 1,50 ευρώ από 0,96 ευρώ με σύσταση neutral και για την Alpha Bank στο 0,75 ευρώ από 0,23 ευρώ, αναβαθμίζοντας τη σύσταση σε buy από reduce. 

Επίσης, αναβάθμισε τη σύσταση για τη Eurobank σε neutral από reduce.

Επενδυτικές ευκαιρίες οι ελληνικές τράπεζες

Όπως αναφέρει ο οίκος, με ορισμένες από τις τράπεζες να υποχωρούν κατά 20% το τελευταίο τρίμηνο και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, θα πρέπει να επανεξετασθούν.

Οι κεφαλαιακές ελλείψεις που προέκυψαν από τα stress tests διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις, περιορίζοντας το ρίσκο διύλισης τη στιγμή που η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας οδηγεί σε νέες προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ.

Ταυτόχρονα, ο έλεγχος της Blackrock αυξάνει την ορατότητα για τα «κόκκινα» δάνεια, με τον οίκο να εφαρμόζει χαμηλότερες παραδοχές για τις προβλέψεις.

Παράλληλα, η Nomura σημειώνει ότι οι πρόσφατες ΑΜΚ σε συνδυασμό με τη βελτίωση στην προ προβλέψεων κερδοφορία θα επιτρέψει στις τράπεζες να καλύψουν τυχόν απαιτούμενες αυξήσεις στα επίπεδα κάλυψης μετά και τα stress tests.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v