Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόσκληση-παρέμβαση ΣΜΕΧΑ για προσφορές τραπεζών

Ανοιχτή πρόσκληση προς τις διοικήσεις των τραπεζών Marfin Popular Bank, Πειραιώς και Κύπρου να ενημερώσουν τα μέλη του ΣΜΕΧΑ επί των εν εξελίξει τραπεζικών προσφορών απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Πρόσκληση-παρέμβαση ΣΜΕΧΑ για προσφορές τραπεζών
Ανοιχτή πρόσκληση προς τις διοικήσεις των τραπεζών Marfin Popular Bank, Πειραιώς και Κύπρου προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη του ΣΜΕΧΑ επί των εν εξελίξει τραπεζικών προσφορών απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του ο ΣΜΕΧΑ τονίζει ότι οι διοικήσεις των τραπεζών θα πρέπει να παρέχουν την ίδια ενημέρωση σε όλους τους μετόχους τους και στο ευρύ επενδυτικό κοινό, αποφεύγοντας να αναφερθούν σε εκτιμήσεις, προβλέψεις για τυχόν μελλοντικές κινήσεις τους, που δύνανται να δημιουργήσουν φαινόμενα άνισης μεταχείρισης και προνομιακής πληροφόρησης.

Τονίζεται ακόμη ότι ”με αφορμή ορισμένες συναντήσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα μεταξύ εκπροσώπων διοικήσεων εισηγμένων εταιριών και επενδυτικών οίκων ο ΣΜΕΧΑ επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των Διοικήσεων των εισηγμένων εταιριών, θεωρώντας πως οι εταιρίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές ως προς την ενημέρωση που παρέχουν”.

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις αυτές αφορούν κυρίως σε τράπεζες, οι οποίες εμπλέκονται στο θέμα των εξαγορών. Δηλαδή τράπεζες που είτε έχουν δεχτεί πρόταση εξαγοράς είτε έχουν καταθέσει πρόταση εξαγοράς και έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν επαφές με ξένους θεσμικούς για να κερδίσουν την εύνοιά τους υπό την πίεση τόσο σημαντικών θεμάτων, αναφέρει ο ΣΜΕΧΑ.

Πιθανές τοποθετήσεις - επισημαίνει ο ΣΜΕΧΑ - των εκπροσώπων των τραπεζών, απαντώντας σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τους όρους των προσφορών (πιθανή βελτίωση των όρων, αύξηση τιμήματος ή καταβολή και μετρητών) ή με άλλες εταιρικές κινήσεις (αναζήτηση στρατηγικών συμμάχων), δύνανται να επηρεάσουν τις τιμές των μετοχών, την έκβαση των υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, προς όφελος ορισμένων επενδυτών και εις βάρος άλλων που δεν έχουν την ίδια ενημέρωση.

Εάν όμως αυτό γίνει θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα και ισότιμα το ευρύ επενδυτικό κοινό, καταλήγει ο ΣΜΕΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v