Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup:Τι είπαν 5 κατασκευαστικές στο roadshow

Ιδιαίτερα θετική δηλώνει η Citigroup για την ΕΛΤΕΧ, την J&P Άβαξ, τη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και τη Μηχανική, μετά και την ολοκλήρωση της ”Greek Construction day” που οργάνωσε ο διεθνής οίκος στο Λονδίνο. Δείτε τις συστάσεις και την κορυφαία επιλογή του διεθνούς οίκου.

Citigroup:Τι είπαν 5 κατασκευαστικές στο roadshow
Ιδιαίτερα θετική δηλώνει η Citigroup για την ΕΛΤΕΧ, την J&P Άβαξ, τη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και τη Μηχανική, μετά και την ολοκλήρωση της ”Greek Construction day” που οργάνωσε ο διεθνής οίκος στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει η Citigroup στο Greek Filter (15/01), η ΕΛΤΕΧ επανέλαβε την πρόβλεψη ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ δικαιωμάτων μειοψηφίας θα προσεγγίσουν τα 73 εκατ. ευρώ το 2006, ενώ εκτίμησε ότι το περιθώριο κέρδους στο κατασκευαστικό κομμάτι θα υπερβεί το 7% το 2007.

Ο διεθνής οίκος επιλέγει την ΕΛΤΕΧ ως κορυφαία επιλογή στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Η J&P Άβαξ εμφανίστηκε αισιόδοξη για τα μεγέθη του 2007, επισημαίνει η Citigroup, υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός όμιλος εκτίμησε ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 30 εκατ. ευρώ το 2007, ενώ ο κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά 30%, στα 550 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου η διοίκηση της Μηχανικής επανέλαβε την πρόβλεψε πως τα εκτιμώμενα καθαρά κέρδη της για τη χρήση του 2008 θα ανέλθουν στα 53 εκατ. ευρώ, με το 35% εξ αυτών να προέρχεται από τις δραστηριότητες στοΝ χώρο της ανάπτυξης ακινήτων.

Όσον αφορά στα προγράμματα ανάπτυξης ακινήτων στην Ουκρανία και στη Ρωσία, που αποτελούν πάνω από το 70% των εκτιμώμενων κερδών ανά μετοχή για την περίοδο 2007-2009, η διοίκηση της Μηχανικής εκτιμά ότι θα λάβει τις σχετικές άδειες κατασκευής περίπου στο πρώτο εξάμηνο του 2007. Η Citigroup διατηρεί τη σύσταση ”buy” για τη Μηχανική.

Η διοίκηση της ΓΕΚ/Τέρνα επανέλαβε την εκτίμησή της ότι μέχρι το 2009 η παραγωγική δυναμικότητα των αιολικών πάρκων της θα φτάσει τα 450 MW.

Προσδοκά ακόμη ότι το εκτιμώμενο περιθώριο των EBIT στον κατασκευαστικό τομέα θα διαμορφωθεί πάνω από το 9% για την περίοδο 2006-2009, πρόβλεψη που στηρίζεται στην έναρξη έργων παραχώρησης και κάποιων διεθνών έργων στη Μέση Ανατολή που προσφέρουν περιθώριο άνω του 9%.

Η εταιρία παραμένει επίσης αισιόδοξη για το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αιολική ενέργεια που θα τεθεί σε ισχύ το 2007.

Σημειώνεται ότι η Citigroup θέτει σύσταση ”buy” για τη ΓΕΚ, ενώ για την Τέρνα θέτει σύσταση ”hold”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v