Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Στρατηγική ”βλέποντας και κάνοντας”

Η άνοδος της ελληνικής αγοράς στις αρχές του 2007 δικαιολογείται από τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά όχι και από τη ροή ειδήσεων επισημαίνει η Π&Κ στο εβδομαδιαίο της report, όπου προτείνει ”στάση αναμονής”.

Π&Κ: Στρατηγική ”βλέποντας και κάνοντας”
Η άνοδος της ελληνικής αγοράς στις αρχές του 2007 δικαιολογείται από τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά όχι και από τη ροή ειδήσεων επισημαίνει η Π&Κ στο εβδομαδιαίο της report, όπου προτείνει στρατηγική ”βλέποντας και κάνοντας”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, το κλίμα στην ελληνική αγορά εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικό στην αρχή του έτους, στηριζόμενο από την ισχυρή απόδοση των τραπεζών, του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η Π&Κ ξεχωρίζει τα κέρδη στις μετοχές των Marfin, Εγνατία, Λάμψα, Vivartia και ΕΧΑΕ, ενώ ο μέσος όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 396 εκατ. ευρώ.

Οι βασικές εξελίξεις από την αρχή του έτους, αναφέρει η χρηματιστηριακή, είναι η πρόθεση ρευστοποίησης της συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην Τράπεζα Κύπρου, η επιτυχία της Intralot στην Ιταλία (η οποία προσθέτει 3 ευρώ στην τιμή-στόχο της Π&Κ για τη μετοχή, στα 33 ευρώ), η συμφωνία του ΟΛΠ με τα εργατικά σωματεία για τη λήξη της απεργίας και η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού ότι η Ελλάδα θα υιοθετήσει γαλλικές και αμερικανικές μεθόδους για την πάταξη του παράνομου στοιχήματος, κάτι που εάν εφαρμοστεί, αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των εσόδων του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v