Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi, JP Morgan: Kάτω των προβλέψεων τα αποτελέσματα ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν ελαφρώς χειρότερα των προβλέψεων, εξαιτίας και της επίπτωσης από τον αναβαλλόμενο φόρο, αναφέρουν Citi και JP Morgan. Θετικές οι εκτιμήσεις τους για το 2014.

Citi, JP Morgan: Kάτω των προβλέψεων τα αποτελέσματα ΔΕΗ

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το 2013 ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων, αναφέρουν οι Citi και JP Morgan, επισημαίνοντας τον σημαντικό αντίκτυπο από τον αναβαλλόμενο φόρο. 

H JP Morgan σημειώνει πως εξαιρουμένων των έκτακτων χρεώσεων τα EBITDA θα ήταν αρκετά υψηλότερα, ενώ ο όμιλος θα κατέγραφε κέρδη 3 εκατ. ευρώ αντί για ζημίες.

Την ίδια ώρα αναφέρει ότι το καθαρό χρέος υποχώρησε κατά 155 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, περισσότερο από τις προβλέψεις.

Παράλληλα επισημαίνει πως στα αποτελέσματα δεν υπολογίστηκε ο θετικός αντίκτυπος από την επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου με την Gazprom, κάτι που θα τονώσει τα αποτελέσματα του 2014.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί σύσταση "overweight".

Σύμφωνα με τη Citi τα αποτελέσματα της ΔΕΗ ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, εξαιτίας και της επίπτωσης από έκτακτες επιβαρύνσεις

Τα έσοδα ανήλθαν σε 5,970 δισ. ευρώ έναντι πρόβλεψης για 6,013 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 881,6 εκατ. ευρώ αντί για 930 εκατ. ευρώ που ανέμενε η Citi.

Σημειώνει ακόμα πως συνεχίζει να διατηρεί τις προβλέψεις για το 2014 και την αύξηση των καθαρών κερδών του ομίλου.

Η Citi διατηρεί σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο 11 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v