Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Lynch: ”Buy” για Motor Oil,”sell” για ΕΛΠΕ

Σύσταση ”buy” με τιμή-στόχο στα 25 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil και σύσταση ”sell” για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων θέτει η Merrill Lynch σε έκθεσή της για τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια στις 3 Ιανουαρίου. Ο διεθνής οίκος διατηρεί σύσταση ”underweight” για τις μετοχές του κλάδου

M. Lynch: ”Buy” για Motor Oil,”sell” για ΕΛΠΕ
Σύσταση ”buy” με τιμή-στόχο στα 25 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil και σύσταση ”sell” για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων θέτει η Merrill Lynch σε έκθεσή της για τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια στις 3 Ιανουαρίου.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί σύσταση ”underweight” για τις μετοχές του κλάδου, εκτιμώντας ότι υπάρχει σημαντικό βραχυπρόθεσμο ρίσκο στην κερδοφορία τους λόγω των πιέσεων στα περιθώρια.

Ωστόσο, διατηρεί σύσταση ”buy” με τιμή-στόχο στα 25 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil, εκτιμώντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθεί από τις ανάγκες της αγοράς για πολύπλοκα πετρελαϊκά προϊόντα.

Επίσης, θεωρεί ότι η ικανότητά της να τα παράγει από ”βαριές” ποικιλίες αργού πετρελαίου είναι εχέγγυο για υψηλά περιθώρια κερδοφορίας το 2007. Μεταξύ των καταλυτών για τη στήριξη της μετοχής, η Merrill Lynch συμπεριλαμβάνει τη μερισματική απόδοση της μετοχής, την οποία εκτιμά στο 7%.

Επίσης, αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό να αποτελέσει στόχο εξαγοράς από τα μεγάλα ανεξάρτητα ευρωπαϊκά διυλιστήρια.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί σύσταση ”sell” για τα Ελληνικά Πετρέλαια, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για διυλιστήρια χαμηλής πολυπλοκότητας με περιορισμένα περιθώρια ανάπτυξης πριν από το 2010.

Η Merrill Lynch τονίζει ότι το premium στην αποτίμηση των Ελληνικών Πετρελαίων είναι αδικαιολόγητο, δεδομένων των εκτιμήσεων για μικρή ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και της αρνητικής παραγωγής ελεύθερων ταμειακών ροών πριν από το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v