Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Bullish για τις ευρωπαϊκές αγορές

Αισιοδοξία για την ευρωπαϊκή αγορά το 2007 εκφράζει με έκθεσή της η Citigroup, βασιζόμενη στο ήρεμο μακροοικονομικό κλίμα, στον διευρυμένο κύκλο κερδοφορίας, στις ελκυστικές αποτιμήσεις των μετοχών και στις προβλέψεις για απομετοχοποιήσεις. Στην έκθεσή της, η Citigroup, κάνει επίσης αναφορά σε πέντε ελληνικές εταιρίες, για λόγους που αφορούν στην προοπτική εξαγορών και συγχωνεύσεων, στην κερδοφορία τους και στην προοπτική ανάπτυξής τους.

Citigroup: Bullish για τις ευρωπαϊκές αγορές
Αισιοδοξία για την ευρωπαϊκή αγορά το 2007 εκφράζει με έκθεσή της (28/12/2006) η Citigroup, βασιζόμενη στο ήρεμο μακροοικονομικό κλίμα, στον διευρυμένο κύκλο κερδοφορίας, στις ελκυστικές αποτιμήσεις των μετοχών και στις προβλέψεις για απομετοχοποιήσεις.

Μεταξύ των ρίσκων για το 2007, η Citigroup αναφέρει τον κίνδυνο από μια πιστωτική έκρηξη καθώς και τον ”ανταγωνισμό” μεταξύ της επιστροφής κεφαλαίων και της μεγαλύτερης ρευστότητας.

Στόχος του διεθνούς οίκου είναι μια απόδοση της τάξης του 15% του DJ Stoxx το 2007.

Στην έκθεσή της, η Citigroup, κάνει επίσης αναφορά σε έξι ελληνικές εταιρίες, για λόγους που αφορούν στην προοπτική εξαγορών και συγχωνεύσεων, στην κερδοφορία τους και στην προοπτική ανάπτυξής τους.

Συγκεκριμένα, για λόγους προοπτικής εξαγορών και συγχωνεύσεων, αναφέρεται στην Alpha Bank, ενώ αναφορά γίνεται και στις Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και EFG Eurobank, λόγω της θετικής τάσης της κερδοφορίας τους.

Επίσης, στις πανευρωπαϊκές μετοχές που έχουν beta μεγαλύτερο του 1, μερισματική απόδοση άνω του 2,5% και θετική τάση όσον αφορά στην κερδοφορία τους, τους τελευταίους τρεις μήνες, περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς.

Η Citigroup αναφέρει επίσης τον ΟΤΕ και την Cosmote, λόγω των προοπτικών ανάπτυξής τους, με βάση στοιχεία όπως οι κεφαλαιακές δαπάνες, οι ισχυροί ισολογισμοί και η κεφαλαιακή απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v