Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Ευκαιρίες για βραχυχρόνιο trading

Αύξηση της μεταβλητότητας σε επίπεδα υψηλότερα των 4.500 μονάδων και δημιουργία ευκαιριών για βραχυχρόνιο trading εκτιμά η Emporiki Bank στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη. Παρά τις ”ελεγχόμενες” μικρές διορθωτικές κινήσεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, η κυρίαρχη τάση παραμένει ανοδική.

Εμπορική: Ευκαιρίες για βραχυχρόνιο trading
Αύξηση της μεταβλητότητας σε επίπεδα υψηλότερα των 4.500 μονάδων και δημιουργία ευκαιριών για βραχυχρόνιο trading εκτιμά η Emporiki Bank στην εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη.

Παρά τις ”ελεγχόμενες” μικρές διορθωτικές κινήσεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, η κυρίαρχη τάση παραμένει ανοδική.

Όμως σε αρκετούς χρηματιστηριακούς δείκτες έχουν προσεγγιστεί κρίσιμα επίπεδα αντίστασης (π.χ. Dax στις 6.700 μονάδες), στα οποία θα κριθεί αν θα σημειωθεί επιτάχυνση της ανόδου ή διορθωτική κίνηση.

Βραχυπρόθεσμα ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε φάση επιτάχυνσης της ανοδικής τάσης. Η ανοδική διάσπαση της περιοχής αντίστασης των 4.404 μονάδων προξένησε αυτοτροφοδότηση του ανοδικού κύματος προς την επόμενη ζώνη αντίστασης των 4.510 – 4.530 μονάδων.

Αν διασπαστεί ανοδικά, η επόμενη αξιόλογη αντίσταση εντοπίζεται στην περιοχή των 4.600 μονάδων. Πρέπει να επισημάνουμε ότι η πρόσφατη ανοδική κίνηση ήταν απόλυτα εναρμονισμένη με τις τάσεις που επικράτησαν στα σημαντικότερα διεθνή χρηματιστήρια.

Την Τετάρτη σημειώθηκε η υψηλότερη τιμή των τελευταίων εβδομάδων, στις 4.509,92 μονάδες, στη συνέχεια όμως υποχώρησε χαμηλότερα των 4.500 μονάδων και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (που γραφόταν η παρούσα ανάλυση), παρέμενε σε επίπεδα πέριξ των 4.490 μονάδων.

Αν δεν υποχωρήσει χαμηλότερα των 4.460 - 4.440 μονάδων στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, είναι πιθανό να δημιουργηθεί σχηματισμός τιμών συνέχισης της ανοδικής τάσης (στην ορολογία της τεχνικής ανάλυσης ονομάζεται ”ανοδική σημαία”) και ενδεχόμενη υπέρβαση των 4.510 μονάδων θα ανανεώσει τα σήματα αγορών.

Περιοχές στήριξης εντοπίζονται στις 4.460 μονάδες (ασθενής), 4.440 μονάδες (όρια βραχυχρόνιας trendline), 4.404 μονάδες (προηγούμενη κορυφή) και 4.340 μονάδες (όρια μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού και στήριξη ”κλειδί” σε ορίζοντα πολλών εβδομάδων).

Το περασμένο πενθήμερο, σε νέα υψηλά δωδεκαμήνου βρέθηκαν (από τις μετοχές του FTSE/ASE 20) οι Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Intralot και Folli Follie. Οι δεικτοβαρείς μετοχές της Εθνικής, της Eurobank, της Alpha Bank καθώς και του ΟΤΕ και της Coca Cola δεν κατόρθωσαν να διαμορφώσουν νέα υψηλά έτους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, για να ξεπεραστούν στο άμεσο μέλλον οι κοντινές αντιστάσεις των 4.520 και 4.600 μονάδων, θα πρέπει η πλειοψηφία των προαναφερόμενων μετοχών να κινηθεί έντονα ανοδικά και να διασπάσει τις αντίστοιχες αντιστάσεις.

Μια τέτοια εξέλιξη είναι πιθανόν να προξενήσει εισροή σημαντικών ”κερδοσκοπικών” κεφαλαίων, με πιθανό αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της μεταβλητότητας των τιμών και ενδεχομένως επιτάχυνση της ανοδικής τάσης προς τη μακροχρόνια ζώνη αντίστασης των 4.750 – 4.800 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v