Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 6,98% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οριακά χαμηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την έκθεση της Standard & Poor's. Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, ενώ αυξάνεται η ζήτηση για ασφαλείς τίτλους (όπως οι γερμανικοί) μετά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Στο 6,98% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς
Χωρίς αξιόλογη μεταβολή αντέδρασαν τα ελληνικά ομόλογα στην έκθεση της Standard & Poor's, που διατηρεί αμετάβλητη την αξιολόγηση Β- και το σταθερό outlook για την Ελλάδα, σημειώνοντας πως το χρέος της χώρας παραμένει υπερβολικό παρά τη βελτίωση των δημοσιονομικών της επιδόσεων.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφωνόταν στο 6,98%, του 15ετούς στο 7,12%, του 20ετούς στο 7,10% και του 30ετούς στο 6,78%.

«Τα σχετικά εποικοδομητικά σχόλια που βγήκαν από την S&P σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα λάβουν την τελευταία δόση του δανείου, καθώς και οι συζητήσει περί εξόδου της χώρας στις αγορές με έκδοση βραχυπρόθεσμων ομολόγων αποτελούν το πρώτο ήμισυ των θετικών ειδήσεων για την Ελλάδα», σχολίασε ο strategist της ICAP, Philip Tyson. «Οπωσδήποτε υπάρχει παράθυρο για περαιτέρω συρρίκνωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και για περιορισμό των spreads... Όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένα θεμελιώδη ζητήματα για την Ελλάδα στην περίπτωση που η ανάπτυξη απογοητεύσει», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τρεις ημέρες, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει στο Bloomberg πως η Ελλάδα πιθανότατα θα βγει στις αγορές πριν από τον Μάιο.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των υπόλοιπων ομολόγων της ευρωπεριφέρειας: του 10ετούς ιταλικού βρίσκεται στο 3,42%, του πορτογαλικού στο 4,35%, του ισπανικού στο 3,37% και του ιρλανδικού στο 3,06%.

Οριακά χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών bunds, με τη ζήτηση για ασφαλέστερους τίτλους να αυξάνεται λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία. Η απόδοση του 10ετούς bund διαμορφώνεται στο 1,64%, του 5ετούς στο 0,69% και του 2ετούς στο 0,20%.

Στο 2,18% η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου, στο 1,85% του ολλανδικού και στο 1,90% του αυστριακού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v