Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Εκ νέου κάλυψη με τιμή-στόχο €14 η Euroxx

Με μερίδιο αγοράς 40% η Jumbo αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επενδύσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της εγχώριας ζήτησης, τονίζει στην έκθεση η Euroxx.

Jumbo: Εκ νέου κάλυψη με τιμή-στόχο €14 η Euroxx

Την κάλυψη της μετοχής της Jumbo ξεκινά εκ νέου η Euroxx, δίνοντας τιμή-στόχο 14 ευρώ και σύσταση "equalweight".

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως από την έναρξη της κρίσης οι εγχώριες πωλήσεις της Jumbo έχουν υποχωρήσει κατά 24%, έναντι πτώσης 27% για το σύνολο του κλάδου της λιανικής.

Με μερίδιο αγοράς 40% η Jumbo αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επενδύσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της εγχώριας ζήτησης, τονίζει στην έκθεση η χρηματιστηριακή.

Την ίδια ώρα αναφέρει ότι η μετοχή της Jumbo είναι η μόνη που συναλλάσσεται κοντά στο ιστορικό υψηλό, κάτι που σημαίνει premium 58% με 70% σε σχέση με το μέσο όρο των πολλαπλασιαστών την περίοδο 2004 με 2013.

Σύμφωνα με τη Euroxx ένα μέρος του premium δικαιολογείται από τις προοπτικές ανάκαμψης των εσόδων και την ισχυρή θέση στην αγορά, αλλά τονίζει πως ακόμα και έτσι η Jumbo πρέπει να επιτύχει καθαρά κέρδη 177 εκατ. το 2013/2014 για να δικαιολογήσει αυτή την αποτίμηση. Το ποσό αυτό είναι υψηλότερο κατά 70% σε σχέση με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής και διπλάσιο από τις εκτιμήσεις της διοίκησης.

Ως εκ τούτου η σύσταση για την μετοχή είναι equalweight, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 13,32 εύρω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v