Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική η συμφωνία S&B-CEBO λένε οι αναλυτές

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνουν οι αναλυτές την υπογραφή οριστικής συμφωνίας ύψους 26 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 50% της CEBO International από την S&B, εκτιμώντας ότι αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή της εταιρίας από το 2008. Παράλληλα, εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις της S&B, ενδεχομένως στην αγορά των ΗΠΑ.

Σημαντική η συμφωνία S&B-CEBO λένε οι αναλυτές
Ιδιαίτερα σημαντική κρίνουν οι αναλυτές την υπογραφή οριστικής συμφωνίας ύψους 26 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 50% της CEBO International από την S&B, εκτιμώντας ότι αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή της εταιρίας από το 2008.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις της S&B, ενδεχομένως στην αγορά των ΗΠΑ.

Η Marfin Analysis θεωρεί την εξαγορά σημαντική για την S&B καθώς μέσω αυτής ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στη δυναμική αγορά των γεωτρήσεων πετρελαίου και αερίου με προϊόντα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας και υπηρεσίες (περιορισμένη παρουσία μέχρι τώρα), ενώ βελτιώνει περαιτέρω την ηγετική της στα προϊόντα μπεντονίτη.

Σύμφωνα με αρχικούς υπολογισμούς της χρηματιστηριακής, σε περίπτωση που η συμφωνία ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2007, η θετική επίδραση της εξαγοράς στα προβλεπόμενα κέρδη ανά μετοχή του 2007 εκτιμάται ότι θα είναι 7%-7,5% ενώ για το 2008 η επίδραση στα κέρδη ανά μετοχή θα είναι γύρω στο 8%.

Όπως αναφέρει η Alpha Finance, η αμερικανική Halliburton Corporation ελέγχει ποσοστό 50% της ολλανδικής CEBO International. Καθώς είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες σε επικερδείς εξειδικευμένες αγορές, παρέχει ποιοτική ταμειακή ροή, κάτι που θα επιτρέψει στην S&B να προχωρήσει σε εξαγορές.

Η χρηματιστηριακή πιστεύει ότι έρχονται και άλλες κινήσεις (ίσως στην αγορά των ΗΠΑ), αφού η διοίκηση της S&B στοχεύει σε πωλήσεις 1 δισ. ευρώ έως το 2010 ή σε υπερδιπλασιασμό του εκτιμώμενου για το 2006 κύκλου εργασιών.

Η National Securities εκτιμά ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή της S&B από το 2008 και ότι θα έχει μικρές επιπτώσεις (εάν υποτεθεί ότι δεν θα υπάρξει σημαντική αύξηση κερδών μεταξύ του 2006-2007) στις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας το 2007, που ανέρχονται σε 0,84 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v