Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις χρηματιστηριακές για την Alpha Bank

Σε γενικές γραμμές αναμενόμενα χαρακτηρίζουν 3 ελληνικές χρηματιστηριακές τα αποτελέσματα της Alpha Bank, εκφράζοντας τις εκτιμήσεις τους για το μέλλον της μετοχής. ”Market perform” προβλέπουν Eurobank Sec και Π&Κ, ενώ ”μείωση θέσεων” συστήνει η Marfin Hellenic.

Τρεις χρηματιστηριακές για την Alpha Bank
Τα χθεσινά (Πέμπτη) αποτελέσματα της Alpha Bank σχολιάζουν σε σημειώματά τους τρεις ελληνικές χρηματιστηριακές, εκφράζοντας παράλληλα τις προβλέψεις τους για την πορεία της μετοχής.

Η Marfin Hellenic, σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Ιουλίου αναφέρει, ότι τα αποτελέσματα της τράπεζας βρέθηκαν στο χαμηλό των εκτιμήσεων και ως εκ τούτου διατηρεί τη σύστασή της για μείωση θέσεων, ενώ θέτει την τιμή στόχο για η μετοχή στα 13,9 ευρώ. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου ”χωρίς εκπλήξεις” αν και επισημαίνει την ”αναμενόμενη” βελτίωση των μεγεθών του β΄ τριμήνου σε σχέση με το α΄.

Η EFG Eurobank Sec εξακολουθεί να προβλέπει, ότι η επίδοση της μετοχής θα είναι ανάλογη με αυτή της αγοράς, προβαίνοντας σε προς τα κάτω (-27%) αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2002, ενώ ”βλέπει” πλέον τα κέρδη της τράπεζας να διαμορφώνονται για το 2002 στα 112 εκατ. ευρώ, έναντι 208 εκατ. ευρώ πέρσι, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 45,9%.

Τέλος, η Π&Κ χρηματιστηριακή, στο ημερήσιο σημείωμά της για την ελληνική αγορά, επαναδιατυπώνει την πρόβλεψη για επίδοση της μετοχής της Alpha ανάλογης με αυτή της αγοράς, κρίνοντας τα αποτελέσματα στο πλαίσιο των εκτιμήσεων, αν και με μικρές αποκλίσεις. Τα καθαρά έσοδα από τόκους κρίνονται υψηλότερα του αναμενομένου, κάτι που ισχύει και για τα έσοδα από συναλλαγές, η όποια θετική τους επίδραση όμως, τονίζει η χρηματιστηριακή, εξαλείφθηκε από το υψηλότερο λειτουργικό κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v