Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Υψηλότερα ο πήχης για 5 τράπεζες

Σε αναβαθμίσεις των τιμών-στόχων των τραπεζών Πειραιώς, Κύπρου, Alpha Bank, Eurobank και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου λόγω μετακύλισης του χρονικού ορίζοντα στο μοντέλο αποτίμησης προχώρησε η JP Morgan σε αντίστοιχες εκθέσεις της. Οι προβλέψεις. Οι συστάσεις. Οι νέες τιμές - στόχοι.

JP Morgan: Υψηλότερα ο πήχης για 5 τράπεζες
Σε αναβαθμίσεις των τιμών-στόχων των τραπεζών Πειραιώς, Κύπρου, Alpha Bank, Eurobank και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου λόγω μετακύλισης του χρονικού ορίζοντα στο μοντέλο αποτίμησης προχώρησε η JP Morgan σε αντίστοιχες εκθέσεις της.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 30 από 28 ευρώ, της Τράπεζας Κύπρου στα 14 από 13 ευρώ, της Eurobank στα 38 από 36 ευρώ, της Alpha Bank στα 32 από 29 ευρώ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα 21 από 20 ευρώ με βάση τις προβλέψεις του για το 2008.

Ο οίκος διατηρεί σύσταση ”overweight” για Πειραιώς, Κύπρου, Alpha Bank και Eurobank και σύσταση ”neutral” για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ειδικότερα, η JP Morgan εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank θα σημειώσουν αύξηση 24% το 2006, 21% το 2007 και 18% το 2008.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Eurobank θα σημειώσουν αύξηση 29% το 2006, 25% το 2007 και 28% το 2008.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Τράπεζας Κύπρου θα ενισχυθούν κατά 143% το 2006, κατά 36% το 2007 και κατά 27% το 2008, σύμφωνα με τις προβλέψεις της JP Morgan.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Πειραιώς θα σημειώσουν αύξηση 40% το 2006, 38% το 2007 και 31% το 2008.

Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι προβλέψεις της JP Morgan κάνουν λόγο για αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή κατά 4%, 44% και 12% στην περίοδο 2006-08 αντίστοιχα.

Στα γενικότερα ρίσκα ως προς τις τιμές-στόχους, ο οίκος αναφέρει την πιθανή επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού και την επιτάχυνση των πιέσεων στα περιθώρια κερδοφορίας, ενώ εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερες επενδύσεις στα Βαλκάνια. Ωστόσο, όπως αναφέρει, μια σημαντική επέκταση εκτός Βαλκανίων, στις αγορές της Ρωσίας και της Τουρκίας, είναι ένα επικίνδυνο και δύσκολο βήμα.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα ρίσκα στην τιμή-στόχο της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, η JP Morgan υπογραμμίζει ότι η τράπεζα ενδέχεται να επηρεαστεί περισσότερο από τους ανταγωνιστές της, σε μια ενδεχόμενη επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Παράλληλα, τονίζει ότι το μερίδιο στην Τράπεζα Κύπρου ενισχύει το ”άνοιγμα” και το ρίσκο της στη χρηματιστηριακή αγορά.

Για την Τράπεζα Κύπρου, η JP Morgan εκτιμά ότι οι επισφάλειες θα μειωθούν σταδιακά έως το 2008. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι η εξαγορά μιας τράπεζας στην Ελλάδα ή στην ανατολική Ευρώπη, είτε μια συγχώνευση με ελληνικό ή περιφερειακό ”παίκτη” θα οδηγήσει σε ”διύλιση” του αναπτυξιακού προφίλ της Τράπεζας Κύπρου και θα επηρεάσει αρνητικά τις προβλέψεις και την αποτίμηση από τον διεθνή οίκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v