Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚ-Τέρνα: Νέες τιμές από HSBC, Piraeus Sec.

Νέες, υψηλότερες τιμές στόχους για τις μετοχές των ΓΕΚ και Τέρνα δίνουν οι HSBC και Piraeus Securities μετά την -αναμενόμενη- υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού αλλά και τη δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για υπογραφή σύμβασης το Μάρτιο του 2007, για το αυτοχρηματοδοτούμενο έργο του αυτοκινητόδρομου Ε 65.

ΓΕΚ-Τέρνα: Νέες τιμές από HSBC, Piraeus Sec.
Σε αύξηση κατά 0,9 ευρώ ανά μετοχή της δίκαιης τιμής της Τέρνα εκτιμά η HSBC ότι θα οδηγήσει η ανάληψη της κατασκευής του έργου Ε 65, ενώ για τη ΓΕΚ η δίκαιη τιμή θα αυξηθεί κατά 0,4 ευρώ ανά μετοχή.

Η τιμή-στόχος της HSBC για την Τέρνα είναι 13,7 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση ”overweight”, ενώ για τη ΓΕΚ έχει τεθεί τιμή-στόχος στα 8,8 ευρώ ανά μετοχή, επίσης με σύσταση ”overweight”.

Εν τω μεταξύ, νέα τιμή-στόχο στα 12,8 από 11,7 ευρώ για τη μετοχή της Τέρνα (neutral) και στα 10,4 από 8,8 ευρώ για τη μετοχή της ΓΕΚ έδωσε η Piraeus Securities μετά τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα που αναλαμβάνουν οι εταιρίες.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά την περίοδο ολοκλήρωσης των δύο έργων στα 6 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι το επιπρόσθετο ανεκτέλεστο κατασκευαστικό υπόλοιπο για την Τέρνα διαμορφώνεται περί το 1 δισ. ευρώ (επιπλέον του τρέχοντος ανεκτέλεστου των 650 εκατ. ευρώ).

Τα νέα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα συμβάλλουν σημαντικά στην αξία του ομίλου, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η οποία προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή της Τέρνα κατά 17% και 24% και της ΓΕΚ κατά 11% και 15% αντίστοιχα για το 2007 και το 2008.

Επισημαίνεται ότι χθες η κοινοπραξία Hellenic Autopistas (στην οποία συμμετέχει η ΓΕΚ με μερίδιο 33% μαζί με τις Cintra και ACS) υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή της Ιονίας Οδού, έργο προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ, σε μια εξέλιξη που η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι ήταν ήδη αποτιμημένη στην αγορά.

Εκτός της γνωστής αυτής εξέλιξης, η κοινοπραξία ανέλαβε και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε 65, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς. Η τελική συμφωνία θα υπογραφεί τον Μάρτιο του 2007. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v