Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στα 9,8 ευρώ αυξάνει την τιμή η Alpha Fin

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για έναν «ολοκαίνουριο» ΟΠΑΠ στη χρήση του 2015 και για νέες ευκαιρίες που έχουν ήδη προεξοφληθεί, ενώ θεωρεί πως η αποτίμηση του Οργανισμού είναι δίκαιη στα τρέχοντα επίπεδα.

ΟΠΑΠ: Στα 9,8 ευρώ αυξάνει την τιμή η Alpha Fin

Στα 9,8 ευρώ ανά μετοχή από 7,20 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ η Alpha Finance, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "neutral".

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για έναν «ολοκαίνουριο» ΟΠΑΠ στη χρήση του 2015 και για νέες ευκαιρίες που προκύπτουν που έχουν ήδη προεξοφληθεί, ενώ θεωρεί πως η αποτίμηση του Οργανισμού είναι δίκαιη στα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως αναφέρει, το project των VLTs προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με τον Οργανισμό να καταθέτει σχετικό αίτημα για έναρξη των διαδικασιών, όταν η ρυθμιστική αρχή δημοσιοποιήσει τους όρους για τα VLTs. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα πρώτα VLTs θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, με 2.500 μηχανήματα σε λειτουργία έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, δε, τα VLTs θα συμβάλλουν με το 40% των EBITDΑ του ΟΠΑΠ έως το 2016. 

Ωστόσο, σημειώνει ότι η καθιέρωση των VLTs ενδέχεται να "κανιβαλίσει" τα έσοδα από το Κίνο. Όπως εκτιμά, κάθε VLT θα πρέπει να εμφανίζει έσοδα τουλάχιστον 35 ευρώ ημερησίως για να αντισταθμίσει τη ζημιά από την πτώση τζίρου του Κίνο. Εκτιμά ωστόσο ότι κάθε μηχάνημα θα αποφέρει 75 ευρώ ημερησίως στο δ' τρίμηνο του 2014, που αναμένεται να αυξηθούν στα 90 ευρώ το 2016 (με πρόβλεψη για ποσοστό αποπληρωμής στους παίκτες, της τάξεως του 85%). 

Επίσης, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο ΟΠΑΠ θα λανσάρει το Ξυστό εντός του Μαϊου, ενώ θα εισέλθει στην αγορά του ιντερνετικού στοιχήματος το Σεπτέμβριο. 

Παράλληλα, θεωρεί πως το Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να ζητήσει σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού μονοπωλίου, ενώ οι ευρωπαϊκές αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν όλες τις σχετικές αποφάσεις και τους κανονισμούς που έχουν εκδοθεί από την ελληνική πλευρά.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, που θα ανακοινωθούν την 31 Μαρτίου, η Alpha Finance, αναμένει μείωση 3% στα έσοδα δ' τριμήνου στα 994 εκατ. ευρώ, πτώση 70% στα καθαρά κέρδη στα 40 εκατ. ευρώ και πτώση 64% πτώση στα EBITDA στα 62 εκατ. ευρώ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v