Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Argonaut: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ευρωπεριφέρεια

Ο διευθύνων σύμβουλος της Argonaut Capital Partners επενδύει σοβαρά στα χρηματιστήρια του ευρωπαίκού Νότου. Συγκρίνει με τις αναδυόμενες του 1998 και προβλέπει "εξαιρετικές" αποδόσεις. Αγαπημένη μετοχή - μεταξύ άλλων - η Πειραιώς.

Argonaut: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ευρωπεριφέρεια

Ο Barry Norris, ένας από τους πιο επιτυχημένους διαχειριστές κεφαλαίων της Γηραιάς Ηπείρου, δηλώνει ότι επενδύει ισχυρά στην περιφέρεια της ευρωζώνης αναμένοντας "εξαιρετικές" αποδόσεις. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Argonaut Capital Partners αποκαλύπτει ότι έχει τοποθετήσει το 39% του χαρτοφυλακίου της Argonaut European Alpha - που αγγίζει τα 219 εκατ. στερλίνες - στην ελληνική, την ιταλική, την ισπανική, την πορτογαλική και την ιρλανδική αγορά. Υποστηρίζει ότι τα χρηματιστήρια των χωρών της περιφέρειας θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, καθώς ευνοούνται τόσο από τα πρώτα βήματα ανάπτυξης της ευρωζώνης όσο και από την φυγή των επενδυτών από τις αναδυόμενες αγορές. 

Εκτιμά παράλληλα ότι τα κέρδη πολλών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής θα εκτιναχθούν χάρη στις πρόσφατες πρωτοβουλίες αναδιοργάνωσης και μείωσης του κόστους λειτουργίας. 

"Θεωρούμε ότι οι προοπτικές επενδύσεων στον ευρωπαϊκό Νότο σήμερα είναι παρόμοιες με εκείνες που ίσχυαν μετά την κρίση του 1998 για τις αναδυόμενες αγορές. Το χρηματιστηριακό ράλι που ακολούθησε γεννήθηκε από την οικονομική κρίση, η οποία επέβαλε επώδυνη αναδιοργάνωση σε επίπεδο οικονομίας και επιχειρήσεων" δηλώνει ο κ. Norris. 

Τονίζει ότι προτιμά τη μετοχή της Πειραιώς, της ιταλικής Banca Intesa, της ισπανικής Bankia και της ιταλικής τσιμεντοβιομηχανίας Buzzi Unicem. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v