Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Με 44,3 ευρώ ξεκινά κάλυψη η HSBC

Κάλυψη της Marfin Financial Group με τιμή-στόχο 44,3 ευρώ ανά μετοχή και ”ουδέτερη” σύσταση ξεκινά με έκθεσή της στις 11/12 η HSBC. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οι ανακοινωθείσες δημόσιες προσφορές από τη Λαϊκή Τράπεζα για το 100% της Εγνατίας και της MFG θα δημιουργήσουν μια μεγεθυσμένη ”οντότητα”.

MFG: Με 44,3 ευρώ ξεκινά κάλυψη η HSBC
Κάλυψη της Marfin Financial Group με τιμή-στόχο 44,3 ευρώ ανά μετοχή και ”ουδέτερη” σύσταση ξεκινά με έκθεσή της στις 11/12 η HSBC.

Σύμφωνα με την HSBC, η σχετικά σύντομη ιστορία της MFG στον τραπεζικό κλάδο περιλαμβάνει μια σειρά 16 εξαγορών, με αποκορύφωμα αυτές της Εγνατίας Τράπεζας και της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου στις αρχές του 2006.

Οι ανακοινωθείσες δημόσιες προσφορές από τη Λαϊκή Τράπεζα για το 100% της Εγνατίας και της MFG στις 20 Σεπτεμβρίου, θα δημιουργήσουν μια μεγεθυσμένη ”οντότητα”, με το μερίδιο στην ελληνική αγορά όσον αφορά στα υποκαταστήματα, στα δάνεια και στις καταθέσεις να ανέρχεται σε 4,5%, 3,8% και 3,6% αντίστοιχα.

Η διοίκηση της MFG φαίνεται σίγουρη για τις μελλοντικές προοπτικές του ομίλου και επιδιώκει να καταστεί ηγετική τράπεζα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την HSBC, η διοίκηση του ομίλου θα πρέπει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, όπως για παράδειγμα το ρίσκο της ενοποίησης και οι πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων μελών του ομίλου, ενώ το αποτέλεσμα των δημοσίων προσφορών παραμένει αβέβαιο.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Marfin ”έκλεισε” την Παρασκευή στα 41,90 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v