Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε διεθνή πρότυπα η semi-regulated αγορά

Στα πρότυπα αντίστοιχων ξένων αγορών θα κινηθεί η semi-regulated αγορά της Σοφοκλέους. Πριν από λίγη ώρα τελείωσε η συνάντηση παραγόντων του Χ.Α. σχετικά με το θέμα αυτό και αυτό που κατά κύριο λόγο τονίστηκε είναι πως η αγορά αυτή θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.

ΧΑ: Σε διεθνή πρότυπα η semi-regulated αγορά
Στα πρότυπα αντίστοιχων ξένων αγορών θα κινηθεί η semi-regulated αγορά της Σοφοκλέους. Πριν από λίγη ώρα τελείωσε η συνάντηση παραγόντων του Χ.Α. σχετικά με το θέμα αυτό και αυτό που κατά κύριο λόγο τονίστηκε είναι πως η νέα αγορά θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.

Δεδομένου ότι είναι αγορά που θα απευθύνεται κυρίως σε Έλληνες επενδυτές, η συνεδρίασή της θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και σίγουρα θα είναι μικρότερης διάρκειας από την κανονική συνεδρίαση του Χ.Α.

Για τις εταιρίες που θα εισάγονται στην αγορά αυτή θα ισχύουν οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και δημοσίων προτάσεων που ισχύουν σήμερα στις υπόλοιπες αγορές του Χ.Α., ενώ θα προβλέπεται η μετάταξη μιας εταιρίας από την αγορά αυτή σε κάποια άλλη μεγαλύτερη, αλλά και το αντίστροφο, δηλαδή η μεταφορά μιας εταιρίας από τις σημερινές αγορές του Χ.Α. στη semi-regulated αγορά, εάν η ίδια η επιχείρηση το επιθυμεί για λόγους κόστους ή για άλλους λόγους .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v