Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευκαιρίες βλέπουν Commerzbank και Goldman Sachs

Υπέρ της διακράτησης εταιρικού και κρατικού χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας τάσσεται η Commerzbank, ενώ η Goldman Sachs υποστηρίζει ότι οι ρευστοποιήσεις των τελευταίων ημερών δημιουργούν ευκαιρίες.

Ευκαιρίες βλέπουν Commerzbank και Goldman Sachs

Ψυχραιμία συνιστά στους επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί στην περιφέρεια της Ευρώπης η Commerzbank. Όπως αναφέρει σε έκθεσή της «συνιστάμε στους επενδυτές που διακρατούν ευρωπαϊκό κρατικό και εταιρικό χρέος να αντισταθούν στον πειρασμό να μειώσουν το ρίσκο τους πολύ νωρίς και να απέχουν από την επιλογή να κλειδώσουν τα κέρδη τους».

Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, εξετάζοντας μια σειρά παραμέτρους τα spreads της περιφέρειας δεν δείχνουν πολύ σφιχτά. Αντίθετα αναμένεται να συρρικνωθούν περαιτέρω τροδοφοτώντας νέα κεφαλαιακά κέρδη.

Η Commerzbank εκτιμά ότι η επιπλέον στήριξη της ΕΚΤ θα ωφελήσει το κυνήγι για απόδοση, ενώ η οικονομία θα σταθεροποιείται. Πιο ριψοκίνδυνες κατηγορίες ενεργητικού σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα υψηλής απόδοσης, αναμένεται και φέτος να υπεραποδώσουν.

Από την πλευρά της, η Goldman Sachs σημειώνει ότι οι πιέσεις στις αγορές οφείλονται σε ένα μίγμα ειδήσεων: φόροι για ανάσχεση της παγκόσμιας ανάπτυξης εξαιτίας της Κίνας, ορισμένα ανησυχητικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και ένα μίγμα από μη ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Οι αναδυόμενες, εκτιμά ο οίκος, αντέδρασαν αρνητικά στον κινεζικό PMI που μειώθηκε κάτω του 50%. Είναι, σημειώνει, ένα ανησυχητικό μήνυμα δεδομένης και της αναμενόμενης από τη Fed μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων (tapering) η οποία φαίνεται πως πλήττει περισσότερο τις αναδυόμενες αγορές, παρά τις ΗΠΑ.

Η Goldman Sachs, όμως, σημειώνει ότι τα παραπάνω δεν συνιστούν κάτι νέο. Υποστηρίζει ότι τα θεμελιώδη δεν έχουν αλλάξει, απλώς οι επενδυτές ακολουθούν τώρα μια πιο επιθετική στρατηγική εξόδου από ενεργητικά που σχετίζονται με τις αναδυόμενες. Έτσι, οι αναλυτές του οίκου καλούν τους επενδυτές να σκεφτούν ότι τα θεμελιώδη σε Ευρώπη και ΗΠΑ βελτιώνονται και εκτιμούν ότι η διόρθωση δημιουργεί νέες ευκαιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v