Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σε «Buy» αναβαθμίζει η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ στα 13,4 ευρώ ανά μετοχή.

ΟΤΕ: Σε «Buy» αναβαθμίζει η Goldman Sachs

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τον ΟΤΕ σε «Buy» από «Neutral» και αύξηση της τιμής-στόχου στα 13,4 ευρώ ανά μετοχή από 9,7 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Goldman Sachs, με έκθεσή της στις 21 Ιανουαρίου.

Ο διεθνής οίκος κάνει λόγο για βελτίωση των θεμελιωδών και του κόστους κεφαλαίου, ενώ θεωρεί πως η αγορά «παραβλέπει» την ισχυρή οικονομική θέση του Οργανισμού –η μόχλευση του οπίου διαμορφώνεται σε 0,9x τον λόγο καθαρού χρέους/EBITDA του 2014 και η πιστωτική αξιολόγηση 3-4 βαθμίδες υψηλότερα από την αξιολόγηση του ελληνικού κράτους.

Κατά την άποψη της Goldman Sachs, η συνεχιζόμενη σταθερή λειτουργική επίδοση του ΟΤΕ και η ισχυρή οικονομική θέση θα οδηγήσουν σε μείωση του κόστους κεφαλαίου.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της χρήσης, που θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαρτίου, αναμένεται να δείξουν συνέχιση του περιορισμού του κόστους μέσω της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων και άλλων κινήσεων για την βελτιστοποίηση του κόστους, ενώ η συνεχιζόμενη μείωση της μόχλευσης θα «μεταφραστεί» σε περαιτέρω μείωση του κόστους χρέους και του κόστους κεφαλαίου του Οργανισμού.

Τα βασικά ρίσκα για την αξιολόγηση και την τιμή στόχο του ΟΤΕ περιλαμβάνουν τις αλλαγές στον ανταγωνισμό και τους κανονισμούς στην Ελλάδα, την αλλαγή της πολιτικής αποζημίωσης των μετόχων, ένα πιο αδύναμο μακροοικονομικό περιβάλλον, τους πιο αδύναμους ελέγχους στα κόστη αλλά και τις σκληρότερες διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v