Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF Group: Αύξηση τιμής στα €23,8 από Eurobank

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει "λογική" την πώληση του υπολοίπου ποσοστού που κατείχε η εταιρεία στα ΚΑΕ στην Dufry, ενώ σημειώνει πως η προσοχή θα είναι στραμμένη στην εξέλιξη του κεφαλαίου κίνησης της Folli Follie Group.

FF Group: Αύξηση τιμής στα €23,8 από Eurobank
Στα 23,80 ευρώ ανά μετοχή, από 17,90 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Folli Follie η Eurobank Equities, με έκθεσή της στις 21/1, στην οποία διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "hold".

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η πώληση του υπόλοιπου ποσοστού των ΚΑΕ που κατείχε στην Dufry έχει λογική, καθώς η FFG δεν θα λάμβανε μέρισμα πριν από το 2015 το νωρίτερο. Μετά τη συναλλαγή, η FFG θα έχει καθαρές ταμειακές ροές που θα ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ, και θα βρίσκεται σε ισχυρή χρηματοοικονομική θέση για να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της στην Ασία, να επαναφέρει το μέρισμα και να αποπληρώσει μέρος του μεικτού χρέους της που ανέρχεται σε 230 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Eurobank Equities, η ορατότητα αναφορικά με την δημιουργία ρευστού παραμένει περιορισμένη. Αν και το γ' τρίμηνο του 2013 ήταν ισχυρό, ωστόσο αυτό το τρίμηνο είναι εποχικά ισχυρό και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για το μέλλον. Όπως επισημαίνει, καθώς το κεφάλαιο κίνησης ιστορικά «κατατρώει» σημαντικό μέρος του EBITDA, η χρηματιστηριακή θεωρεί πως θα χρειαστούν αρκετά τρίμηνα μέχρις ότου η δυναμική του κεφαλαίου κίνησης δείξει κάποια σημαντική βελτίωση.

Επίσης, η Eurobank Equities σχολιάζει πως η πρόσφατη διαγραφή αποθεμάτων την εξέπληξε, όχι διότι είναι κάτι ασυνήθιστο στον τομέα, αλλά λόγω του μεγέθους της (206 εκατ. ευρώ) σε κάθε περίπτωση, σημειώνει η χρηματιστηριακή, ο ισολογισμός είναι πλέον πιο «καθαρός» όμως η διαγραφή απαιτεί προσοχή. Όπως αναφέρει, θα παρακολουθεί στενά την δυναμική του κεφαλαίου κίνησης τα επόμενα τρίμηνα, ιδιαίτερα για σημάδια βελτίωσης της διαχείρισης των αποθεμάτων.

Σε ότι αφορά την αποτίμηση της μετοχής της FF Group, η Eurobank Equities αναφέρει πως, καθώς η θετική τεχνική επίπτωση από την αναθεώρηση των δεικτών MSCI «έκανε τον κύκλο της», αναμένει οι μετοχές να διαπραγματευτούν σε συγχρονισμό με τα θεμελιώδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v