Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Ομόφωνη απόφαση για μείωση προμηθειών

Ομοφωνία επιτεύχθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΧΑΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας τιμολογιακής πολιτικής είναι η μείωση των προμηθειών στο 0,015% αντί του 0,020% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

ΕΧΑΕ: Ομόφωνη απόφαση για μείωση προμηθειών
Ομοφωνία επιτεύχθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΧΑΕ όπου αποφασίστηκε η νέα τιμολογιακή πολιτική, που προβλέπει τη μείωση των προμηθειών στο 0,015% αντί του 0,020% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι σημερινές αποφάσεις, καταλήγουν σε μείωση για τους επενδυτές κατά 33% στις προμήθειες επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και συνεπάγονται όφελος για τους επενδυτές 14,4 εκ. ευρώ, σε ετήσια βάση.

Οι αποφάσεις αυτές όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κινούνται στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής της ΕΧΑΕ για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Ειδικότερα, οι μειώσεις, θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2007 και συνοψίζονται ως εξής:

* Η προμήθεια επί των συναλλαγών μειώνεται από 0,020% που ισχύει μέχρι σήμερα, σε 0,015%.

* Καταργείται η επιπλέον προμήθεια του 0,005% επί των συναλλαγών ODL που ισχύει.

* Η προμήθεια συναλλαγών σε όλα τα πακέτα θα μειωθεί κατά 50% (από 0,020% σε 0,010%).

* Καταργείται η χρέωση για τις πρώτες 300 εντολές που εισάγονται καθημερινώς στο σύστημα συναλλαγών (Ο.Α.Σ.Η.Σ) από κάθε μέλος.

Για τη χρήση συστημάτων και υποδομών του Ομίλου επιβάλλονται χρεώσεις:

* Για το άνοιγμα νέου λογαριασμού θα υπάρχει εφάπαξ χρέωση 10 ευρώ.

* Εισάγεται ετήσια προμήθεια διατήρησης ανά λογαριασμό, ύψους 3 ευρώ προσαυξανόμενη βάσει της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου.

Επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για χαρτοφυλάκια αξίας μικρότερης των 3.000 ευρώ. Ο αριθμός των επενδυτών που δεν θα επιβαρυνθεί ανέρχεται περίπου σε 685.000.

Σχολιάζοντας τις μεταβολές στην τιμολογιακή πολιτική, ο κ. Σπύρος Καπράλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, δήλωσε: ”Σε μια περίοδο εντεινόμενου ανταγωνισμού, στο διεθνή Χρηματιστηριακό χώρο, το Ελληνικό Χρηματιστήριο πρέπει να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα, ώστε να παραμείνει ασφαλές ανταγωνιστικό και αξιόπιστο. Οι μειώσεις που θα δοθούν πίσω στην αγορά, προσεγγίζουν τα 14,4 εκατ. ευρώ, και γίνονται σίγουρα επ’ ωφελεία του τελικού επενδυτή. Ευελπιστούμε ότι και το Ελληνικό κράτος, θα μειώσει από τη μεριά του το φόρο επί των συναλλαγών, ώστε να γίνει το σύνολο της αγοράς μας πιο ανταγωνιστικό”.

Υπενθυμίζεται πως στις προθέσεις της κυβέρνησης - όπως έχει δηλώσει ο Γ. Αλογοσκούφης - είναι η μείωση του φόρου επί των πωλήσεων μετοχών στο ΧΑ από το 1,5 τοις χιλίοις στο 1 - 1,2 τοις χιλίοις.

Προυπόθεση για κάτι τέτοιο - είχε δηλώσει ο κ. Αλογοσκούφης - είναι η παράλληλη μείωση των προμηθειών από τις χρηματιστηριακές εταιρείες, αλλά και των εξόδων της ΕΧΑΕ.

* Οι αναπροσαρμοσμένες προμήθειες δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v