Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβληματίζει η εικόνα του τραπεζικού κλάδου

Έντονος προβληματισμός υφίσταται στα περισσότερα χρηματιστηριακά γραφεία, μετά και τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το τραπεζικό ταμπλό, τουλάχιστον ενδοσυνεδριακά. Είναι ενδεικτικό ότι από το κλείσιμο στις 23/11 έως το σημερινό ενδοσυνεδριακό χαμηλό, ο τραπεζικός δείκτης κατέγραφε απώλειες 5,71%, ενώ την ίδια ώρα οι απώλειες σε κεφαλαιοποίηση των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.

Προβληματίζει η εικόνα του τραπεζικού κλάδου
του Α. Αναγνωστόπουλου

Έντονος προβληματισμός υφίσταται στα περισσότερα χρηματιστηριακά γραφεία, μετά και τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το τραπεζικό ταμπλό, τουλάχιστον ενδοσυνεδριακά.

Είναι ενδεικτικό ότι από το κλείσιμο στις 23/11 έως το σημερινό ενδοσυνεδριακό χαμηλό, ο τραπεζικός δείκτης κατέγραφε απώλειες 365,84 μονάδων, ή ποσοστό 5,71%, ενώ την ίδια ώρα οι απώλειες σε κεφαλαιοποίηση των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών, αφαιρουμένων των προμερισμάτων που αποκόπηκαν σήμερα για Eurobank και Πειραιώς, ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 2% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α.

Συγκεκριμένα για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Εμπορική και Πειραιώς, οι απώλειες σε κεφαλαιοποίηση (κλείσιμο 23/11-ενδοσυνεδριακό χαμηλό σήμερα) είναι 1.472 εκατ. ευρώ, 661 εκατ., 545 εκατ., 52,8 εκατ. και 285 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Απόλυτα ενδεικτικό το πρωινό σχόλιο της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, που τονίζει το ιδιαίτερα βραχυχρόνια αρνητικό διάγραμμα του τραπεζικού δείκτη και επισημαίνει ότι εάν αυτός συνεχίσει την καθοδική του πορεία και διασπάσει τη στήριξη στις 6.050 μονάδες (κάτι που συνέβη ενδοσυνεδριακά), τότε ανοίγει ο δρόμος για τις 5.750 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v