Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius:Αρνητικές τεχνικές ενδείξεις για τράπεζες

Ως ιδιαίτερα βραχυχρόνια αρνητικό διαγραμματικό γεγονός θα χαρακτηρίζαμε το χθεσινό κλείσιμο του τραπεζικού δείκτη, καθώς βρίσκεται και κάτω από τις 6.143 μονάδες, σημείο όπου σταμάτησε η κάθοδος την περασμένη Τρίτη, αναφέρει σε τεχνική της ανάλυση η Fortius.

Fortius:Αρνητικές τεχνικές ενδείξεις για τράπεζες
Ως ιδιαίτερα βραχυχρόνια αρνητικό διαγραμματικό γεγονός θα χαρακτηρίζαμε το χθεσινό κλείσιμο του τραπεζικού δείκτη, καθώς βρίσκεται και κάτω από τις 6.143 μονάδες, σημείο όπου σταμάτησε η κάθοδος την περασμένη Τρίτη, αλλά και κάτω από τον κεντρικό απλό κινητό μέσο των Bollinger Bands, που στήριζε τον Τραπεζικό Δείκτη από τα τέλη Ιουλίου, επισημαίνει η Fortius Finance σε σχετική τεχνική της ανάλυση με σημερινή ημερομηνία.

Το πρώτο σημείο στήριξης σε μια πιθανή συνέχιση της καθοδικής πορείας εντοπίζεται στις 6050 μονάδες, όπου όμως εάν διασπαστεί καθοδικά με ισχυρό τζίρο συναλλαγών τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τις 5.750 μονάδες.

Αρνητικές ενδείξεις λαμβάνει η χρηματιστηριακή και από τους δύο ταλαντωτές: Relative Strength Index (RSI) και Aroon, που παραθέτουμε μαζί με το ημερήσιο διάγραμμα τιμών, καθώς ο μεν πρώτος έχει διαφύγει καθοδικά από την γραμμή RT, ενώ στο δεύτερο ο Aroon Down έχει διασπάσει ανοδικά τον Aroon Up μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι έντονες ρευστοποιήσεις κυρίως στην Εθνική Τράπεζα (-3,57% με 3,4 εκατ. τεμ.) και στην ALPHA BANK (-2,64% με 1,8 εκατ. τεμ.) οδήγησαν τον Τραπεζικό Δείκτη σε σημαντικές απώλειες της τάξεως του 2,04% (-127,5 μονάδες) κλείνοντας τη χθεσινή συνεδρίαση στις 6112,12 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε 14290 πράξεις στα 468,83 εκατ. ευρώ, με τα πακέτα να αντιπροσωπεύουν τα 256 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v