Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: ”Κλειδί” τα έσοδα από τόκους λένε οι ΑΧΕ

Την πορεία των καθαρών εσόδων απο τόκους ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report (01/12), επισημαίνοντας παράλληλα τη φορολογία αποθεματικών της Εθνικής.

ΕΤΕ: ”Κλειδί” τα έσοδα από τόκους λένε οι ΑΧΕ
Την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους του ομίλου ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report (01/12), επισημαίνοντας παράλληλα τη φορολογία αποθεματικών της Εθνικής.

Σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις κινήθηκαν συνολικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής, επισημαίνει η Marfin Analysis τονίζοντας ότι θα αναθεωρήσει ελαφρώς υψηλότερα τις εκτιμήσεις.

Παράλληλα τονίζει ότι κατά την τηλεδιάσκεψη η διοίκηση της τράπεζας, επισήμανε πως τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου θα επιβαρυνθούν κατά 100 εκ. ευρώ λόγω φορολογίας αποθεματικών.

Η Proton Bank αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της Εθνικής θα επιβαρυνθούν κατά 100,6 εκ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο λόγω φορολογίας αποθεματικών, ενώ περισσεύουν 800 εκ. ευρώ για διανομή. Αναφορικά με τα αποτελέσματα τονίζει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων.

Από την πλευρά της η Piraeus Sec. αναφέρει ότι η πορεία του εννεαμήνου στηρίχθηκε στις εγχώριες δραστηριότητες, ενώ ξεχωρίζει την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους.

Η Eurobank Sec. αποδίδει την χθεσινή πτώση της μετοχής της Εθνικής στην φορολογία των 100,6 εκατ. ευρώ, που θα επιβαρύνει κατά πάσα πιθανότητα το γ΄ τρίμηνο. Ωστόσο τονίζει ότι η επιβάρυνση είναι έκτακτη (one-off item), ενώ είναι πιθανό να βελτιωθεί η μερισματική πολιτική της Εθνικής από το 2007 και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v