Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Πώς υποδέχθηκαν Citigroup και ΗSBC το 3μηνο

Χαμηλότερα κατά 7% έναντι των εκτιμήσεων της Citigroup ήταν τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο η Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, λόγω των αδύναμων εσόδων της τράπεζας από μη κύριες δραστηριότητες. Αντίθετα η HSBC υπογραμμίζει ότι τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των προβλέψεων.

ΕΤΕ: Πώς υποδέχθηκαν Citigroup και ΗSBC το 3μηνο
Χαμηλότερα κατά 7% έναντι των εκτιμήσεων της Citigroup ήταν τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο η Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του στις 30/11, λόγω των αδύναμων εσόδων της τράπεζας από μη κύριες δραστηριότητες. Ωστόσο, η Citigroup χαρακτηρίζει ”πολύ καλά” τα έσοδα από τόκους της Εθνικής.

Στα μεγέθη του γ’ τριμήνου, αναφέρει η Citigroup, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά η Finasbank, η οποία συνεισέφερε 25 εκατ. ευρώ στα καθαρά κέρδη της τράπεζας, 84 εκατ. ευρώ στα έσοδα από τόκους και 122 εκατ. ευρώ στα συνολικά έσοδα της Εθνικής.

Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει ”στέρεες” τις προοπτικές της Finansbank, η οποία εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της, σε ετήσια βάση, το 2006.

Επίσης, υπογραμμίζει την ισχυρή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η τιμή-στόχος που έχει δώσει η Citigroup για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας είναι τα 45 ευρώ.

Στο μεταξύ, ελαφρώς υψηλότερα των προβλέψεων της HSBC διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου της Εθνικής αναφέρει η χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της (30/11), αποδίδοντας την εξέλιξη κυρίως λόγω της σωστής διαχείρισης των δαπανών από την τράπεζα.

Συνολικά η Εθνική ”ευνοείται” από την αναδιάρθρωση των δαπανών χωρίς να προχωρά σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου επισημαίνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, διατηρώντας παράλληλα την τιμή – στόχο των 40 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v