Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Ανεβάζουν τον ”πήχη” οι Piraeus-Π&Κ

Σε μικρή αλλαγή της τιμής-στόχου στα 9,10 από 9 ευρώ προχώρησε για τη Σαράντης η Piraeus Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”outperform”. Εν τω μεταξύ, νέα τιμή-στόχο στα 9,2 από 8,8 ευρώ δίνει και η Π&Κ Χρηματιστηριακή, μετά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εισηγμένης.

Σαράντης: Ανεβάζουν τον ”πήχη” οι Piraeus-Π&Κ
Σε μικρή αλλαγή της τιμής-στόχου στα 9,10 από 9 ευρώ προχώρησε για τη Σαράντης η Piraeus Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα της Σαράντης ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις ενώ τονίζει και τη βελτίωση του βασικού λειτουργικού περιθωρίου κερδοφορίας σε 9,7% από 9,1% στο τρίτο τρίμηνο, παρά τα κόστη εκκίνησης στις νέες αγορές της Ουκρανίας, της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Ουγγαρίας.

Η Πειραιώς επισημαίνει ότι η μετοχή είναι σαφώς υποτιμημένη με Ρ/Ε 13,1 με βάση τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της το 2007, έναντι Ρ/Ε 18,6 για τις διεθνείς εταιρίες του κλάδου τη στιγμή που οι αναπτυξιακές προοπτικές της είναι ανώτερες.

Ως εκ τούτου, αναπροσαρμόζει οριακά την τιμή-στόχο στα 9,1 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Εν τω μεταξύ, νέα τιμή-στόχο στα 9,2 από 8,8 ευρώ δίνει και η Π&Κ Χρηματιστηριακή για τη Σαράντης, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight” σε έκθεσή της μετά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας.

Η Π&Κ αναφέρει ότι η λειτουργική απόδοση της εταιρίας στο εννεάμηνο ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες. Υπογραμμίζει την ικανοποιητική ανάπτυξη στην Ελλάδα, την ισχυρή ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές και τη βελτίωση των περιθωρίων κερδοφορίας στην ανατολική Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, η συμβολή των διεθνών δραστηριοτήτων στα κέρδη του ομίλου είναι ακόμη χαμηλή (16,2%) ενώ θα περιμένει επιτάχυνση στη βελτίωση των περιθωρίων κερδοφορίας από την ανατολική Ευρώπη για να γίνει θετικότερη για τη μετοχή.

Η χρηματιστηριακή βελτιώνει τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη ετήσιας χρήσης κατά 7% ενώ μετακυλίει και τον χρονικό ορίζοντα στο μοντέλο αποτίμησης, στα τέλη του 2007, κάτι που οδηγεί σε υψηλότερη τιμή-στόχο, στα 9,2 ευρώ από 8,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v