Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αρνητικές επιρροές από την Ευρώπη

Το αρνητικό momentum στις διεθνείς αγορές επηρεάζει και τη Σοφοκλέους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν περαιτέρω κερδοσκοπικές κινήσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

ΑΧΕ: Αρνητικές επιρροές από την Ευρώπη
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ορισμένες περαιτέρω κερδοσκοπικές κινήσεις θα πρέπει να αναμένονται για σήμερα, ιδιαίτερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης, λόγω του ”αδύναμου” κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια, όπως εκτιμά η Marfin Analysis.

Η αγορά επικεντρώνει την προσοχή της στις εναπομένουσες μετοχές που πρόκειται να ανακοινώσουν οικονομικά αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, αν και το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει κρίσιμος παράγοντας, αναφέρει η Piraeus Securities, η οποία αναμένει διατήρηση του αρνητικού momentum και σήμερα.

Η αγορά φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με το κλίμα που επικρατεί στα ξένα χρηματιστήρια, που σηματοδοτεί μια πτωτική τάση κατά τις επόμενες συνεδριάσεις, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα Εθνικής Τράπεζας, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, αυτήν την εβδομάδα, εκτιμάται ότι θα δώσουν στήριξη στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με την Alpha Finance.

Οι διεθνείς αγορές αναμένεται να ανοίξουν σε χαμηλότερο επίπεδο σήμερα, με τους Αμερικανούς επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στην ανακοίνωση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Παρόμοιο άνοιγμα αναμένει η Proton Securities και για τη Σοφοκλέους, η οποία θα ακολουθήσει το γενικότερο αρνητικό momentum που προέρχεται από τις διεθνείς αγορές.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα κατά 0,8% έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, με όγκο συναλλαγών 294 εκατ. ευρώ. Οι κερδοσκοπικές κινήσεις ήταν εμφανείς τόσο στην υψηλή όσο και στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v