Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημέρα Ελλάδος στo Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

To 15o Capital Link Greek Forum με τίτλο «Μία Εποχή Ευκαιριών», πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης. Υψηλή η συμμετοχή. Έλληνες πραγματοποίησαν χθες το closing bell στη Wall Street.

Ημέρα Ελλάδος στo Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Με ανηρτημένη την ελληνική σημαία σε όλους τους χώρους του NYSE πραγματοποιήθηκε χθες το closing bell της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης από τους κ.κ. Σωτήριο Βαχαβιόλο πρόεδρο και CEO της εισηγμένης στο ΝYSE Mistras Group και Γιάννη Κούστα επίσης της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Danaos Corporation.

Τα παραπάνω έλαβαν χώρα στα πλαίσια του 15ου Capital Link Investor Forum και της «Ημέρας Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Στην τελετή λήξεως της συνεδριάσεως της Δευτέρας 16ης Δεκεμβρίου 2013, το Closing Bell, συμμετείχαν από πλευράς εισηγμένων εταιριών, ο κ. John Calamos, της CALAMOS INVESTMENTS, ο Δρ. Ιωάννης Κούστας και ο κ. Ηρακλής Προκοπάκης της Danaos Corporation, ο κ. John Gafney της Safe Bulkers, ο κ. Αρης Πατρινός της Tsakos Energy Navigation, ο κ. Ted Petrone της Navios Maritime Holdings, o κ. Αναστάσιος Ασλίδης της Euroseas, ο κ. Νικόλαος Ταβλάριος της Αegean Marine Petroleum Network, ο Δρ. Σωτήριος Βαχαβιόλος της Mistras Group, Inc., ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου της Εθνικής Τραπέζης καθώς και ανώτατα στελέχη των εταιριών και οργανισμών που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Στη διάρκεια επίσημου δείπνου που έλαβε χώρα χθες, ο πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ κ. Χρήστος Παναγόπουλος απένειμε στον κ. John Calamos το «Capital Link Leadership Award» για το 2013, βραβείο που απονέμεται ετησίως σε ένα άτομο ή οργανισμό για την εξαιρετική συμβολή του στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδος και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας.

Το δείπνο προλόγισε ο κ. Πάνος Παπαζογλου, Country Managing Partner/CSE South Cluster Leader της Εrnst & Young, η οποία ήταν και χορηγός της χθεσινής βραδιάς.

Ο κ. Παπάζογλου αναφέρθηκε στη σημαντική πρόοδο και τις αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία μετά από επίπονες προσπάθειες ετών. Εστίασε στις σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπισθούν, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωζώνη, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της οικονομίας των χωρών της Ευρώπης.

Ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, πρόεδρος της Capital Link, ανέφερε ότι οι Αμερικανοί επενδυτές επιδεικνύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ότι παρά τις σημαντικές προκλήσεις που απομένουν, κυριαρχεί η πεποίθηση ότι τα χειρότερα ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

To 15o Capital Link Greek Forum με τίτλο «Μία Εποχή Ευκαιριών», πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης με συμμετοχή περισσοτέρων των 1.000 συνέδρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v