Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθεση της UBS για Alpha Bank

Διακράτηση από μείωση θέσεων συστήνει έκθεση της UBS για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ θέτει τιμή στόχο τα 13,4 ευρώ. Η έκθεση εκτιμά ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου της τράπεζας θα καταγράψουν πτώση κατά 57% και θα διαμορφωθούν στα 56 εκατ. ευρώ.

Εκθεση της UBS για Alpha Bank
Σε διακράτηση (”hold”) από μείωση θέσεων (”reduce”) τροποποιεί τη σύστασή για τη μετοχή της Alpha Bank η UBS, σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Ιουλίου, ενώ θέτει την τιμή στόχο στα 13,40 ευρώ.

Η έκθεση περιέχει τις εκτιμήσεις του οίκου για τα επικείμενα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της τράπεζας, αναφέροντας ότι προβλέπει κατά 57% μειωμένα κέρδη (στα 56 εκατ. ευρώ), λόγω κυρίως ενός συνδυασμού αδύνατων εσόδων από φόρους, συναλλαγές και προμήθειες.

Η έκθεση αναφέρει, ότι η στρατηγική της Alpha, η οποία περιλαμβάνει την επιθετική επέκταση σε χαμηλής κερδοφορίας εταιρικό δανεισμό σε συνδυασμό με την επιταχυνόμενη επέκταση στο retail, θα διατηρήσει την πίεση στο ήδη χαμηλό ROE του ιδρύματος.

Το κόστος προσωπικού αναμένεται να αυξηθεί κατά μόνο 3%, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της διοίκησης να περικόψει το κόστος, ενώ τα έξοδα διοίκησης θα καταγράψουν ποσοστιαία άνοδο κατά 5%.

Ο οίκος UBS εκτιμά ότι οι δανειακές χορηγήσεις της Alpha προς εταιρίες θα αυξηθούν για το οικονομικό έτος 2002 με ρυθμό 13%, ενώ αυτές προς καταναλωτές, κατά 50%.

Τέλος, η έκθεση της UBS επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν από την ελληνική τράπεζα τις προσεχείς ημέρες θα είναι καταρτισμένα με βάση τις Ελληνικές Γενικά Παραδεκτές Λογιστικές Αρχές (Greek GAAP).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v