Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Ως το τέλος του έτους η διάθεση του 33%

Ως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεση του υπόλοιπου 33% της ΕΧΑΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση σε Ταμεία, Τράπεζες και εταιρίες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρθηκε σε συνάντηση του Ν. Χριστοδουλάκη με φορείς της Κεφαλαιαγοράς, όπου συζητήθηκαν και θέματα εφαρμογής των ΔΛΠ.

ΕΧΑΕ: Ως το τέλος του έτους η διάθεση του 33%
Την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, την ιδιωτικοποίηση της ΕΧΑΕ, τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων, την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας που αφορά στα εταιρικά ομόλογα, συζήτησαν μεταξύ άλλων, κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης, εκπρόσωποι της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο διοικητής της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Σ. Θωμαδάκης και ο πρόεδρος του ΧΑΑ, Π. Αλεξάκης.

Συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και την ανάπτυξη συνεργασιών, τόσο από τις τράπεζες όσο και από το ΧΑΑ, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Αναφορικά με τη χρήση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, όπως επισημάνθηκε, η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από 1/1/03 και πιο συγκεκριμένα, με τον Ισολογισμό της χρήσης 1/1/2003 - 31/12/2003, ενώ για λόγους συγκρισιμότητας, μαζί με τον ισολογισμό του 2003 στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, θα δημοσιευτούν επίσης και οι ισολογισμοί του 2003 και 2002 με τα σημερινά πρότυπα.

Τέλος, αναφερόμενοι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΧΑΕ, οι φορείς της Κεφαλαιαγοράς επανέλαβαν ότι η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους με τη διάθεση του τελευταίου 33%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η μεταβίβαση αυτή, καθώς χτες συμφωνήθηκε ότι δεν θα ακολουθηθεί διαδικασία του book building αλλά αυτή της ιδιωτικής τοποθέτησης, σε περιορισμένο αριθμό επενδυτών (Ταμεία, Τράπεζες, Εταιρίες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v