Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Σε «Outperform» αναβαθμίζει η Alpha Fin.

Η χρηματιστηριακή αυξάνει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της Jumbo στο σύνολο της χρήσης.

Jumbo: Σε «Outperform» αναβαθμίζει η Alpha Fin.
Σε "outperform" από "neutral" αναβαθμίζει την σύσταση για την Jumbo η Alpha Finance, ενώ αυξάνει και την τιμή στόχο στα 13,8 ευρώ ανά μετοχή από 9,2 ευρώ προηγουμένως.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Jumbo είχε δώσει guidance νωρίτερα φέτος ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 2-4% ενώ τα κέρδη της ίσως ανέλθουν στα 75 εκατ. ευρώ. Όμως, το α' τρίμηνο της νέας χρήσης είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία θα ξεπεράσει το guidance της, αφού το like-for-like στην Ελλάδα διαμορφώνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Finance, στο 2,6%. Η εταιρεία αναβάθμισε το guidance της, προβλέποντας αύξηση πωλήσεων 4-6% και καθαρά κέρδη 85 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον στην Κύπρο οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 12,3% και τα καταστήματα στη Ρουμανία άρχισαν να λειτουργούν στις αρχές του β' τριμήνου 13/14.

Η Alpha Finance εκτιμά τώρα ότι οι πωλήσεις της Jumbo θα εμφανίσουν άνοδο 8% στο σύνολο της χρήσης (από 3,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη), ενώ οι δραστηριότητες στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν άνοδο 4,6% (έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για πτώση 0,8%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v