BofA - ML: Η στρατηγική για το 2014

Οι εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου για ομόλογα, εμπορεύματα και μετοχές και την πορεία τους το επόμενο έτος. Για ποια assets είναι αισιόδοξη η Merrill Lynsh και για ποια είναι επιφυλακτική. Οι προτιμητέοι κλάδοι και γεωγραφικές περιφέρειες.

BofA - ML: Η στρατηγική για το 2014

Αισιόδοξη εμφανίζεται για την πορεία των μετοχών και του δολαρίου το 2014 η Bank of America - Merrill Lynch (BofA - ML), ξεχωρίζοντας τους κλάδους της τεχνολογίας και της βιομηχανίας. Εκτιμά ότι οι αμερικανικές μετοχές θα υπεραποδώσουν, ενώ ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο θα καταγράψει άνοδο. Σύμφωνα με την τεχνική της προσέγγιση, τα βασικά θέματα και οι προβλέψεις για το 2014 είναι:

1. Βullish για μετοχές, bearish για επιτόκια, bullish για δολάριο και bearish για εμπορεύματα.

2. Ωστόσο, το 2ο και το 3ο τρίμηνο είναι πιθανό να είναι πολύ ανώμαλα για τις μετοχές καθώς η ανοδική τάση των μετοχών θα ωριμάζει.

3. Προτιμητέοι κλάδοι στις μετοχές η τεχνολογία και η βιομηχανία.

4. Το αμερικανικό νόμισμα θα λάμψει: ο δείκτης του δολαρίου ($ US Index) θα διασπάσει το range trading διετίας, ενώ η ισοτιμία €/$ θα κινηθεί χαμηλότερα.

5. Η πτωτική τάση στα αμερικανικά ομόλογα θα συνεχιστεί. Ο στόχος για την απόδοση του 10ετούς είναι στο 3,30% και ο απώτερος στόχος στο 3,45%-3,50%, ενώ το spread μεταξύ 10ετών ομολόγων ΗΠΑ και Γερμανίας θα διευρυνθεί περισσότερο.

6. Οι αμερικανικές μετοχές θα υπεραποδώσουν των διεθνών μετοχών σε ένα περιβάλλον με αυξανόμενα επιτόκια και ενισχυμένο δολάριο.

7. Η κυκλική πτωτική τάση στα εμπορεύματα θα συνεχιστεί, τα βασικά μέταλλα οδηγούνται χαμηλότερα, ενώ για τον χρυσό θα είναι ένα καθοριστικό έτος για τη μακροπρόθεσμη ανοδική του τάση.

8. Το πετρέλαιο θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Το WTI θα βρει στήριξη και θα κινηθεί ανώτερα το 2014.

9. Οι μετοχές στην αγορά της Σαγκάης θα αλλάξουν πορεία και θα κινηθούν ανοδικά, ενώ το ίδιο θα κάνει και η ισοτιμία AUD/NZD.

10. Τέλος, ο ιαπωνικός δείκτης μετοχών Nikkei 225 και η ισοτιμία του δολαρίου προς το γεν θα συνεχίσει υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v