Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: «Sell» για ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα €7,7

Ο οίκος υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ήταν ισχυρά, αλλά η μετοχή θα έπρεπε να τελεί υπό διαπραγμάτευση με discount έναντι ομοειδών εταιρειών.

Citi: «Sell» για ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα €7,7

Τιμή στόχο χαμηλότερη από την τρέχουσα (7,7 ευρώ αντί 9,85 ευρώ που είναι σήμερα η τιμή στο ταμπλό) δίνει η Citi και παράλληλα προχωρά σε σύσταση «πώλησης».

Ο οίκος υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ήταν ισχυρά αλλά η μετοχή θα έπρεπε να τελεί υπό διαπραγμάτευση με discount έναντι ομοειδών εταιρειών.

Η τιμή στόχος είναι ελαφρά υψηλότερη από την αμέσως προηγούμενη (6,7 ευρώ) εξαιτίας των αποτελεσμάτων που παρουσίασε ο ΟΠΑΠ. Αλλά η Citi σημειώνει πως δεδομένου ότι το 55% των EBITDA του 2016 αναμένεται να προέρχεται από νέα προϊόντα, το ρίσκο είναι υψηλό ως προς την εκτέλεση του σχεδίου.

Επιπρόσθετα η Citi υποστηρίζει ότι για τον κλάδο, σε δομικό επίπεδο, οι online υπηρεσίες (και κυρίως αυτές μέσω κινητού), προσφέρουν περιθώρια γρηγορότερης ανάπτυξης από τις «επίγειες» υπηρεσίες. Ο ΟΠΑΠ αναμένει το 10% των εσόδων από αυτή την πηγή έναντι 100% της Betfair, 80% της PAP και 50% της WHill. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ δεν έχει επεκταθεί στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v