Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Ενδείξεις ανάκαμψης βλέπει η NBG Sec.

H Εθνική ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 0,6 από 0,45 ευρώ, ενώ ο νέος στόχος για την Πειραιώς είναι στα 1,41 ευρώ από 1,15 ευρώ. Και για τις δυο τράπεζες, διατηρεί σύσταση neutral.

Τράπεζες: Ενδείξεις ανάκαμψης βλέπει η NBG Sec.

Θετικά στοιχεία στα αποτελέσματα γ' τριμήνου των τραπεζών διαβλέπει η Εθνική Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με τίτλο "πρώιμες ενδείξεις ανάκαμψης της κερδοφορίας" όπου ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους σε τριμηνιαία βάση, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί, την επιβράδυνση στη δημιουργία νέων επισφαλειών, καθώς και τη βελτίωση ρευστότητας ως αποτέλεσμα της απομόχλευσης στις χορηγήσεις.  

Ως εκ τούτου, και σε συνδυασμό με τη σταδιακή μείωση του ρίσκου χώρας, η χρηματιστηριακή μειώνει το επιτόκιο προεξόφλησης κατά 200 μονάδες βάσης, κάτι που οδηγεί σε νέες τιμές-στόχους για τις τράπεζες.

Ειδικότερα, η Εθνική ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 0,6 από 0,45 ευρώ, ενώ ο νέος στόχος για την Πειραιώς είναι στα 1,41 ευρώ από 1,15 ευρώ. Και για τις δυο τράπεζες, διατηρεί σύσταση neutral.

Πλέον η βασική πρόκληση για τις τράπεζες είναι η διαχείριση της ποιότητας ενεργητικού, κάτι που εξηγεί και τη δημιουργία ειδικών μονάδων, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της αποδοτικότητας των τραπεζών στο μέτωπο αυτό. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Blackrock θα αποτελέσει θετικό καταλύτη, καθώς θα ενισχύσει την ορατότητα για τον κλάδο. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v