Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο Μυτιληναίου

Αύξηση των EBITDA κατά 47% και των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 18% θα καταγράψει στο εννεάμηνο ο όμιλος Μυτιληναίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πέντε αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Euro2day.gr. Για τη ΜΕΤΚΑ προβλέπουν αύξηση κερδών κατά 9%, καθώς και εκτίναξη των κερδών της Αλουμίνιον της Ελλάδος, κατά 103%.

Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο Μυτιληναίου
Αύξηση της τάξης του 47%, στα 148,4 εκατ. ευρώ, θα καταγράψουν τα EBITDA εννεαμήνου του ομίλου Μυτιληναίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πέντε αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Euro2day.gr.

Το εύρος των εκτιμήσεων για τα EBITDA κυμαίνεται από 145,8 εκατ. ευρώ έως 154,1 εκατ. ευρώ.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις αναμένεται να καταγράψουν άνοδο της τάξης του 18%, στα 641,5 εκατ. ευρώ.

Το εύρος των εκτιμήσεων για τις ενοποιημένες πωλήσεις κυμαίνεται σε 632,7-655,3 εκατ. ευρώ, έναντι πωλήσεων ύψους 541,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2005.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου για την περίοδο των εννέα μηνών εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν κατά 38% σε ετήσια βάση στα 104,3 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από 92,6 εκατ. σε 104,9 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι κατά το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους καταγράφηκε σημαντικό έκτακτο κέρδος ύψους περίπου 137,5 εκατ. ευρώ και έτσι τα καθαρά κέρδη του 2006 δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά του 2005.

Για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, οι αναλυτές προβλέπουν εκτίναξη των καθαρών κερδών εννεαμήνου κατά 103% στα 62,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κερδοφορία της μονάδας αναμένεται να ενισχυθεί από έκτακτο κέρδος ύψους 9,4 εκατ. ευρώ, από την πώληση μετοχών σε άλλες εταιρίες κατά το α’ τρίμηνο.

Οι αναλυτές προσθέτουν ότι οι αντοχές των τιμών πώλησης του αλουμινίου αναμένεται να αντισταθμίσουν το υψηλότερο κόστος από τις τιμές καυσίμων και ενέργειας, ενισχύοντας έτσι το περιθώριο κερδοφορίας της εταιρίας.

Για τη ΜΕΤΚΑ, οι αναλυτές αναμένουν ενίσχυση των καθαρών κερδών κατά 9% στα 29,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το γ’ τρίμηνο θα είναι το ισχυρότερο τρίμηνο, όσον αφορά στον τζίρο της εταιρίας, λόγω της ανάληψης διαφόρων projects, περιλαμβανομένης της κατασκευής της μονάδας ενέργειας της Αλουμίνιον της Ελλάδος, της κατασκευής ενεργειακών projects για τη ΔΕΗ καθώς και των εργασιών της στα τανκ Leopard II.

Τις προβλέψεις παρέθεσαν οι Alpha Finance, Egnatia Finance, HSBC Pantelakis, Marfin Analysis και P&K Securities.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Μυτιληναίου, η Αλουμίνιον της Ελλάδος και η ΜΕΤΚΑ ανακοινώνουν αποτελέσματα 9μήνου την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v