Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin-Εγνατία: Προβλέπουν βελτίωση σε κατασκευές

Καλύτερη απόδοση στο γ’ τρίμηνο έναντι του δευτέρου αναμένουν σε κοινή τους έκθεση η Marfin Analysis και η Εγνατία Finance για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Marfin-Εγνατία: Προβλέπουν βελτίωση σε κατασκευές
Καλύτερη απόδοση στο γ’ τρίμηνο έναντι του δευτέρου αναμένουν σε κοινή τους έκθεση η Marfin Analysis και η Εγνατία Finance για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Οι χρηματιστηριακές αναμένουν ισχυρότερη ανάκαμψη των περιθωρίων για τους ομίλους ΕΛΤΕΧ και Άβαξ έναντι του ομίλου ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ.

Όπως υπογραμμίζουν οι Marfin-Egnatia, η αύξηση του ανεκτέλεστου υπόλοιπου των τριών κορυφαίων κατασκευαστικών (Ελληνική Τεχνοδομική, J&P Avax και Τέρνα) ήταν ηπιότερη στο τρίτο τρίμηνο έναντι του α’ και β’ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης, αλλά εκτιμούν ότι υπάρχει περιθώριο σημαντικής περαιτέρω αύξησης από το δ’ τρίμηνο και μετά, δεδομένων των εκκρεμών συμβάσεων και στις τρεις εταιρίες.

Δίνουν σύσταση ”buy” για τις μετοχές ΕΛΤΕΧ (με τιμή-στόχο τα 10,3 ευρώ) και ΓΕΚ με τιμή-στόχο τα 9 ευρώ, ενώ οι συστάσεις για Άβαξ και ΤΕΡΝΑ είναι ”accumulate” με τιμές-στόχους τα 6,5 και 11,70 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδικότερα για την Ελληνική Τεχνοδομική οι χρηματιστηριακές προβλέπουν ότι θα συνεχίσει να καταγράφει σημαντικά κατασκευαστικά έσοδα λόγω της βελτίωσης στον ρυθμό προόδου των έργων από το β’ τρίμηνο.

Για το εννεάμηνο, εκτιμούν ότι η ΕΛΤΕΧ θα εμφανίσει αύξηση των καθαρών κερδών κατά 34,8% στα 49,9 εκατ. ευρώ με έσοδα στα 447,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,3% σε ετήσια βάση. Περιμένουν δε πολύ καλύτερα περιθώρια κερδοφορίας σε σχέση με το απογοητευτικό β’ τρίμηνο.

Για την J&P Avax οι χρηματιστηριακές επισημαίνουν ότι περιμένουν ισχυρή ανάκαμψη στα κατασκευαστικά έσοδα, μετά τις αδυναμίες που εμφάνισαν κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Ειδικότερα, περιμένουν αύξηση των εσόδων κατά 30,2% στα 88 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 4 εκατ. ευρώ, με αύξηση 64,9% σε ετήσια βάση.

Στο εννεάμηνο, περιμένουν μείωση των εσόδων κατά 12,4% στα 246,1 εκατ. ευρώ και αύξηση των καθαρών κερδών κατά 54,9% σε ετήσια βάση, στα 18,8 εκατ. ευρώ.

Για τη ΓΕΚ οι χρηματιστηριακές περιμένουν να δουν ισχυρότερα περιθώρια κερδοφορίας στο γ’ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ΓΕΚ στο εννεάμηνο αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 30,2% στα 14,1 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να ενισχύονται κατά 4,1% σε ετήσια βάση, στα 203,6 εκατ. ευρώ.

Για την Τέρνα οι χρηματιστηριακές περιμένουν αύξηση των καθαρών κερδών κατά 3,5% σε ετήσια βάση, στα 15,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, με αύξηση των εσόδων κατά 17,2% στα 202,4 εκατ. ευρώ.

Στο γ’ τρίμηνο, η Τέρνα προβλέπεται να εμφανίσει αύξηση των εσόδων κατά 6,4% σε ετήσια βάση, στα 78,9 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά της κέρδη να διαμορφώνονται στα 4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,9 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v