Barclays: «Ταύρος» για μετοχές ευρωπεριφέρειας

H τράπεζα προβλέπει απόδοση 27% για την πανευρωπαϊκή αγορά το 2014, κάτι που θα φέρει τις αποτιμήσεις στα επίπεδα που ήταν προ κρίσης. Εκτιμά ότι οι χώρες που επλήγησαν από την κρίση θα δώσουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις.

Barclays: «Ταύρος» για μετοχές ευρωπεριφέρειας

«Ταύρος» για τις μετοχές της ευρωπαϊκής περιφέρειας εμφανίζεται η Barclays σε ανάλυσή της για τις αγορές μετοχών. Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, σημειώνοντας την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 0,5% του ΑΕΠ το 2014, έναντι ύφεσης 3,7% το 2013. 

Η ανάλυση σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι σημαντικά υποτιμημένες και μπορούν σε ορίζοντα πενταετίας να διπλασιάσουν την αξία τους. Εκτιμά ότι στις σημερινές τιμές έχει «τιμολογηθεί» το ρίσκο που δημιούργησε η κρίση χρέους.

Προβλέπει απόδοση 27% για την πανευρωπαϊκή αγορά το 2014, κάτι που θα φέρει τις αποτιμήσεις στα επίπεδα που ήταν προ κρίσης και αύξηση εταιρικών κερδών 12%.

Η Barclays προτιμά μετοχές «αξίας» και συντείνει «overweigh» για τις αγορές των χωρών που επλήγησαν από την κρίση.

Στους επιμέρους κλάδους η ίδια σύσταση δίνεται για χρηματοοικονομικά και βιομηχανία και η ακριβώς αντίθετη (underweight) για την υγεία. Επιπλέον εκφράζει την προτίμησή της για το χώρο του πετρελαίου. Όπως σημειώνει την τελευταία φορά που ο κλάδος ήταν τόσο «φθηνός» το πετρέλαιο τιμολογούνταν στα 10 δολάρια το βαρέλι.

Όπως σημειώνει η ελληνική αγορά είναι η πλέον ελκυστική σε όρους CAPΕ (κυκλικά προσαρμοσμένο P/E) και ακολουθούν Ρωσία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v