Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αύξηση τιμής-στόχου από UBS

Ο οίκος δίνει σύσταση "neutral" για τον ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ: Αύξηση τιμής-στόχου από UBS

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 9,80 ευρώ από 6,70 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η UBS, δίνοντας σύσταση "neutral".

Ο διεθνής οίκος αναφέρει πως έρχονται θετικές εξελίξεις στον Οργανισμό, οι οποίες όμως έχουν ήδη προεξοφληθεί.

Σύμφωνα με την UBS, η νέα διοικητική ομάδα και η νέα ιδιοκτησία του ΟΠΑΠ είναι θετική είδηση, ενώ στα επόμενα σημεία στα οποία αναμένεται να επικεντρώσει η εταιρεία την προσοχή της είναι το λανσάρισμα νέων παιχνιδιών, η περικοπή κόστους καθώς και η νέα οικονομική δομή της.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, οι καθυστερήσεις στο λανσάρισμα των VLTs (που πλέον αναμένεται να γίνει προς το τέλος του β' τριμήνου του 2014) και το θέμα του ελέγχου του κόστους του ΟΠΑΠ, οδηγούν σε μείωση των εκτιμήσεων της UBS για τα κέρδη ανά μετοχή του Οργανισμού κατά 19% το 2013 και κατά 8% για το 2014. Πάντως, οι προοπτικές για το 2015 και μετά δεν έχουν αλλάξει πολύ και οι επενδυτές είναι πιθανό να παραβλέψουν τα βραχυπρόθεσμα ζητήματα και να επικεντρωθούν στις βελτιωμένες προοπτικές.

Ωστόσο, η UBS λέει ότι θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπ' όψιν το υψηλότερου ρίσκου λειτουργικό περιβάλλον. Ο οίκος εκτιμά πως περίπου το 50% των καθαρών εσόδων θα προέρχεται από νέες δραστηριότητες όπως τα VLTs και το «Ξυστό». Όπως επισημαίνει, είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις στις δραστηριότητες αυτές, αλλά και για τις επιπτώσεις «κανιβαλισμού» που μπορεί να υπάρξουν στα παλαιά παιχνίδια, και ως εκ τούτου η μεταβλητότητα θα μπορούσε να είναι σοβαρή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v