Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αλλάζει στο δείκτη FTSE/Med 100

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Νοεμβρίου 2006, στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η τακτική εξαμηνιαία συνεδρία της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε για τον κοινό περιφερειακό Δείκτη FTSE–Med 100. Από το ΧΑ μπαίνουν 6 νέες μετοχές.

Τι αλλάζει στο δείκτη FTSE/Med 100
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Νοεμβρίου 2006, στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η τακτική εξαμηνιαία συνεδρία της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε για τον κοινό περιφερειακό Δείκτη FTSE–Med 100, μεταδίδει το site Stockwatch.

Ο Δείκτης FTSE-Med 100 που τέθηκε σε εφαρμογή στις 19/6/03, αποτελείται από 100 μετοχές που είναι εισηγμένες σε τρία Χρηματιστήρια (Τελ-Αβίβ, Αθηνών και Κύπρου), ορισμένες εκ των οποίων είναι επίσης εισηγμένες σε Χρηματιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε άλλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου επιτελεί ρόλο Γραμματείας για το Δείκτη αυτό.

Σ’ αυτή τη συνάντηση, η Επιτροπή για το Δείκτη αυτό, η οποία αποτελείται από στελέχη των Χρηματιστηρίων Αθηνών, Τελ-Αβίβ και Κύπρου, καθώς επίσης και από εκπρόσωπο του Οργανισμού παροχής δεικτών και χρηματιστηριακής πληροφόρησης ”FTSE Group”, προέβηκε σε λεπτομερή ανασκόπηση της λειτουργίας του δείκτη για το εξάμηνο Νοέμβριος 2005 – Απρίλιος 2006, σύμφωνα με τους τεχνικούς Κανόνες Λειτουργίας του Δείκτη.

Με βάση τη σύνθεση του Δείκτη σημειώνεται ότι περιέχονται σ΄ αυτόν 51 εταιρείες από το Χρηματιστήριο Αθηνών, 44 μετοχές εταιρειών από το Χρηματιστήριο του Τελ – Αβίβ, και 5 εταιρείες από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Για το επόμενο εξάμηνο, εισέρχονται στο Δείκτη FTSE Med 100 6 νέες μετοχές εταιρειών από το Χρηματιστήριο Αθηνών (ATEbank SA, Marfin Financial Group SA, JUMBO SA, Fourlis SA Holding, Frigoglass SA, Neochimiki SA) και 1 μετοχή εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ).

Εξέρχονται του Δείκτη οι μετοχές 4 εταιρειών από το Χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ (Retalix, FMS Enterprises Migun Ltd, Radware, Scailex Corp. Ltd), 2 μετοχές εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Lambrakis Press, M. J. Maillis (SA)) και 1 μετοχή εισηγμένης εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (Muskita Aluminium Industries Plc).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v