Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Κύπρου: Σηκώνουν τον πήχη Π&Κ και EFG

Δίκαιη τιμή τα 10,40 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η Eurobank Securities, διατηρώντας τη σύσταση ”Outperform”, λόγω των θετικών αποτελεσμάτων 9μήνου. Η Π&Κ Χρηματιστηριακή αυξάνει τη τιμή στόχο σε 12 ευρώ (τέλος 2007) από 11 ευρώ προηγουμένως και διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση ”Overweight”.

Τρ. Κύπρου: Σηκώνουν τον πήχη Π&Κ και EFG
Δίκαιη τιμή τα 10,40 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η Eurobank Securities, διατηρώντας τη σύσταση ”Outperform”, σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, λόγω των θετικών αποτελεσμάτων 9μήνου που ανακοίνωσε η πρώτη.

Η τιμή στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 16% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η Τράπεζα Κύπρου θα εμφανίζει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή της τάξεως του 45% στην περίοδο 2005-2008 λόγω ισχυρής ανάπτυξης των εσόδων, χαμηλότερων προβλέψεων και ορθολογικοποίησης στα κόστη.

Επισημαίνει δε, ότι παρά την ισχυρή άνοδο της μετοχής (93%) μέχρι στιγμής στο έτος, ο τίτλος διαπραγματεύεται ακόμη με Ρ/Ε 12,6 με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008, επίπεδα που θεωρεί ελκυστικά.

Εξάλλου, η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε σημερινή της έκθεση με τίτλο ”Solid growth in both Greece and Cyprus” αυξάνει τη τιμή στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου σε 12 ευρώ (τέλος 2007) από 11 ευρώ προηγουμένως και διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση ”Overweight”.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η αναβάθμιση της τιμής στόχου απορρέει από τα ιδιαίτερα ισχυρά αποτελέσματα εννεαμήνου, τα οποία οδηγούν σε αύξηση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη της τράπεζας κατά 11,4% για το 2006 και κατά 16,3% για το 2007.

Η αύξηση στις εκτιμήσεις της Π&Κ οφείλεται σε υψηλότερες προσδοκίες για τα καθαρά έσοδα από τόκους σε Ελλάδα και Κύπρο, στην μετριασμένη αύξηση στα κόστη βάσης σε επίπεδο ομίλου και στην συνεχιζόμενη βελτίωση στο credit risk management, που οδηγεί σε χαμηλότερες χρεώσεις για επισφάλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v