Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης

Καθώς συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου, το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης της Σοφοκλέους φαίνεται να είναι περιορισμένο, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, με την Τράπεζα Κύπρου να ανακοινώνει αύριο τα οικονομικά της στοιχεία. Σύμφωνα με την Marfin Analysis, το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης φαίνεται να είναι περιορισμένο.

Οι διεθνείς αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα, μετά το αδύναμο κλείσιμο των ΗΠΑ χθες, όπως εκτιμά η Proton Securities, η οποία προβλέπει ότι και η Σοφοκλέους θα έχει ένα επιφυλακτικό άνοιγμα.

Εκτός και αν οι ξένες αγορές κινηθούν πτωτικά, η Σοφοκλέους θα συνεχίσει την ανοδική της τάση, σύμφωνα με την εκτίμηση της Piraeus Securities.

Η αδύναμη απόδοση της αμερικανικής αγοράς χθες είναι πιθανό να επηρεάσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και κατ’ επέκταση τη Σοφοκλέους, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπως εκτιμά η Εγνατία Finance. Η χρηματιστηριακή αναμένει αδύναμο άνοιγμα της Σοφοκλέους, ωστόσο χαρακτηρίζει ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης περιορισμένο, στην παρούσα φάση.

Όπως αναφέρει, στη Σοφοκλέους επικρατεί τάση συσσώρευσης τις τελευταίες συνεδριάσεις, κάτι που η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα διατηρηθεί μέχρι να φθάσει στο αποκορύφωμά της η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων 9μήνου.

Τι έγινε χθες: Άνοδο 0,6% κατέγραψαν χθες οι ελληνικές μετοχές, βοηθούμενες από το ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του τραπεζικού και τηλεπικοινωνιακού κλάδου, σύμφωνα με την Marfin Analysis. Οι κυπριακές μετοχές συνέχισαν την ανοδική τους κίνηση, καθώς περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές μπορούν τώρα να επενδύσουν στις μετοχές αυτές. Ο τζίρος άγγιξε τα 325 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v