Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την εισαγωγή της Κορρές ΑΕ ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας ”ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ” για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κατηγορία Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α. Επίσης, καθόρισε και τις αργίες του 2007.

Την εισαγωγή της Κορρές ΑΕ ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας ”ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ” για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κατηγορία Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε:

• την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 48.830.310 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας ”ΑΣΠΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 3 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές σε τιμή διάθεσης 3,60 ευρώ.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση, ορίζεται η 6η Νοεμβρίου 2006. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, ορίζεται από την 13/11/2006 έως και την 27/11/2006, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 13/11/2006 έως και την 21/11/2006.

• την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 24.680 νέων κοινών και των 280 νέων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών, της εταιρίας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 7η Νοεμβρίου 2006.

• την απόκτηση της ιδιότητας του εξ’ αποστάσεως Μέλους της Αγοράς Αξιών του ΧΑ από την εταιρία – Μέλος του ΧΑΚ ”ARGUS STOCKBROKERS LIMITED” στο πλαίσιο της κοινής πλατφόρμας συναλλαγών ΧΑ – ΧΑΚ.

• την αίτηση της εταιρίας – Μέλους του ΧΑ ”ΟΛΥΜΠΙΑ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.” για παραίτηση / διαγραφή της από της ιδιότητας του Μέλους - Παραγγελιοδόχου στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενημερώθηκε για:

• για την τροποποίηση των όρων του από 01/08/2006 εκδοθέντος μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της εταιρίας ”DIONIC ΑΕΒΕ”.

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας ”ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”, σχετικά με την απόσχιση του κλάδου εμπορίας σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων και εισφοράς του στην κατά 100% θυγατρική της εταιρία ΘΟΡΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας ”ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΤΕ’’ σχετικά με την απόσχιση του βιομηχανικού της κλάδου και εισφοράς του, στην μη εισηγμένη εταιρία ”ΜΙΛΚ ΤΙΜ Α.Ε.”

και καθόρισε τις ημερομηνίες λήξεως των προϊόντων της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ για το έτος 2007, καθώς και τις επίσημες αργίες συναλλαγών και εκκαθάρισης για τις Αγορές του ΧΑ για το έτος 2007 ως ακολούθως:

Ημέρες αργίας για το έτος 2007

Ημέρα Ημερομηνία Λόγος Αργίας

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου Πρώτη του Έτους

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου Καθαρά Δευτέρα

Παρασκευή 6 Απριλίου Μεγάλη Παρασκευή

Δευτέρα 9 Απριλίου Δευτέρα του Πάσχα

Τρίτη 1 Μαΐου Πρωτομαγιά

Δευτέρα 28 Μαΐου Αγίου Πνεύματος

Τετάρτη 15 Αυγούστου Κοίμηση της Θεοτόκου

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου Χριστούγεννα

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v