Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατήρηση της συσσώρευσης εκτιμούν οι ΑΧΕ

Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές, μετά και την ανακοίνωση, χθες, των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Eurobank και του Τιτάνα.

Διατήρηση της συσσώρευσης εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η συσσώρευση φαίνεται πως είναι το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την Τράπεζα Κύπρου να ανακοινώνει αποτελέσματα την Παρασκευή.

Η Piraeus Securities αναφέρει ότι η αμερικανική αγορά χθες τήρησε επιφυλακτική στάση, μετά την ανακοίνωση αδύναμων μακροοικονομικών στοιχείων, ενώ εκτιμά πως στα ίδια ”βήματα” θα ακολουθήσει σήμερα και η Σοφοκλέους.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα στις διεθνείς αγορές αναμένει η Proton Securities, η οποία εκτιμά ότι παρόμοιο θα είναι το ξεκίνημα και στην εγχώρια αγορά, με τις Eurobank και Τιτάν να βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

Η Σοφοκλέους παρέμεινε σε ελαφρώς θετικό πεδίο χθες, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως αναφέρει η Εγνατία Finance. Η χρηματιστηριακή αναμένει να συνεχιστούν οι τάσεις συσσώρευσης, καθώς τα αποτελέσματα 9μήνου της Eurobank ”ευθυγραμμίστηκαν” με τις προβλέψεις των αναλυτών, και δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο.

Τι έγινε χθες: Άνοδο της τάξης του 0,3% κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους, με τις μετοχές των εταιρειών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν για μια ακόμη φορά, όπως αναφέρει η Marfin Analysis. Το επιλεκτικό ενδιαφέρον για μετοχές συνεχίζει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς, με σημαντικές εισροές προς μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ισχυρό ήταν χθες το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις κυπριακές τράπεζες, ενώ χθες ανακοίνωσαν αποτελέσματα οι Eurobank και Τιτάν. Ο τζίρος άγγιξε τα 293 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v