Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Πώς είδαν το 9μηνο HSBC, Marfin, Eurobank

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου του Τιτάνα η HSBC, καθώς σημειώνει ότι τα κέρδη της εταιρίας ξεπέρασαν κατά 8% τις εκτιμήσεις της αν και οι πωλήσεις ήταν κατά 3% χαμηλότερες των προβλέψεών της.

Τιτάν: Πώς είδαν το 9μηνο HSBC, Marfin, Eurobank
Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου του Τιτάνα η HSBC, καθώς σημειώνει ότι τα κέρδη της εταιρίας ξεπέρασαν κατά 8% τις εκτιμήσεις της αν και οι πωλήσεις ήταν κατά 3% χαμηλότερες των προβλέψεών της.

Ο οίκος σημειώνει επίσης ότι σημαντικό είναι το περιθώριο των EBITDA της εταιρίας, γεγονός που αντικατοπτρίζει ένα ήπιο περιβάλλον τιμολόγησης για τις δραστηριότητες του ομίλου Τιτάν.

Ισχυρά και υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Τιτάν και η Marfin Analysis, σημειώνοντας ότι ο όμιλος επωφελήθηκε από την αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας στις ΗΠΑ και από την ιδιαίτερα ισχυρή ελληνική αγορά.

Τι ειπώθηκε στο conference call

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, κατά τη διάρκεια του conference call η διοίκηση του Τιτάνα, σχολιάζοντας τις προοπτικές της εταιρίας, είπε ότι η σχέση προσφοράς / ζήτησης παραμένει ευνοϊκή και ότι η μείωση των εξαγωγών στη Φλόριντα θα βοηθήσει την αγορά.

Από την άλλη, ο αντίκτυπος της μείωσης της ζήτησης στην αγορά των ΗΠΑ δεν έχει ακόμα φανεί σε όλο το μέγεθος, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά έργα υπό κατασκευή.

Οι εταιρίες τσιμέντου στις ΗΠΑ θα αυξήσουν τις τιμές από τον Ιανουάριο, αλλά οι αυξήσεις αυτές θα είναι ανάλογες του προϊόντος και της κάθε πολιτείας. Οι τιμές θα αυξηθούν μέχρι και 12 δολάρια τον τόνο.

Όσον αφορά στην κατασκευή εργοστασίου τσιμέντου στην Αλβανία, η διοίκηση τόνισε ότι η διαδικασία έγκρισης της άδειας προχωράει ικανοποιητικά και η κατασκευή ενός τέτοιου έργου εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περί τα 200 εκατ. δολάρια.

Όσον αφορά στη δικαστική υπόθεση για το ”Lake Belt” στη Φλόριντα, η διοίκηση είπε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.

Με βάση τα παραπάνω, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι θα προβεί σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προσδοκιών της για τις πωλήσεις του 2006 αλλά δεν αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στις προβλέψεις για την κερδοφορία του έτους. Για το 2007 πιθανότατα θα αναθεωρήσει μερικώς προς τα κάτω της προσδοκίες της για την αγορά των ΗΠΑ.

Η Eurobank Securities αναφέρει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου του Τιτάνα κινήθηκαν σε συνάφεια με τις προβλέψεις και επισημαίνει ότι παραμένει θετική για την εταιρία λόγω της λογικής αποτίμησης, των ελκυστικών ρυθμών ανάπτυξης και της γεωγραφικής διασποράς.

Ακόμη σημειώνει ότι αναμένει οι δραστηριότητες της εταιρίας στις ΗΠΑ να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, λόγω της μείωσης των αδειών νέων κατοικιών, αλλά εκτιμά ότι η παρουσία της στις άλλες αγορές θα παραμείνει ισχυρή αντισταθμίζοντας την κάμψη στην αγορά των ΗΠΑ.

Σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς χαρακτήρισε τα αποτελέσματα εννεαμήνου του Τιτάνα η Piraeus Securities.

Σημειώνει δε ότι διατηρεί τη θετική της θέση για τη μετοχή της εταιρίας, για την οποία αναφέρει ότι επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξή της είτε μέσω εξαγορών είτε μέσω της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας ότι σχεδιάζει επένδυση ύψους 200 εκατ. δολαρίων στην Αλβανία.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι το ρίσκο της επανεπένδυσης παραμένει υψηλό και εκτιμά ότι θα προχωρήσει σε μικρές αναθεωρήσεις.

Η P&K διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή του Τιτάνα, ενώ σημειώνει ότι λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων εννεαμήνου είναι πιθανό να προχωρήσει σε μικρή προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v