Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Ισχυρά τα μεγέθη 9μηνου λέει η UBS (upd)

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2006 της Eurobank η UBS σε έκθεσή της (31/10), διατηρώντας παράλληλα τη την τιμή – στόχο των 36 ευρώ και τη σύσταση ”buy 1”. Τα σχόλια των χρηματιστηριακών.

EFG: Ισχυρά τα μεγέθη 9μηνου λέει η UBS (upd)
Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2006 της Eurobank η UBS σε έκθεσή της (31/10), διατηρώντας παράλληλα τη την τιμή – στόχο των 36 ευρώ και τη σύσταση ”buy 1”.

O διεθνής οίκος θεωρεί ότι το επόμενο ”θέμα” για την τράπεζα αποτελεί η μεταμόρφωση της σε ένα περιφερειακό παίκτη, ενώ κρίνει ότι βραχυχρόνια η αγορά θα επικεντρώσει την προσοχή της στη βελτίωση των περιθωρίων και την περικοπή στα κόστη.

Η UBS δεν μεταβάλλει τις εκτιμήσεις και προβλέπει για το 2006 καθαρά κέρδη 652 εκατ. ευρώ και έσοδα 2,2 δισ. ευρώ.

H Deutsche Bank προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την κερδοφορία της Eurobank κατά 1,5% για τη χρήση του 2006, κατά 1% για το 2007 και κατά 2% για το 2008. Παράλληλα, διατηρεί την τιμή-στόχο των 32 ευρώ για την μετοχή της Eurobank και την σύσταση ”buy”.

Παράλληλα εκφράζει μια μικρή απογοήτευση από την εξέλιξη των εσόδων από τις προμήθειες της τράπεζας, τα οποία διαμορφώθηκαν 6% χαμηλότερα των εκτιμήσεων του διεθνούς οίκου.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι σε οργανικό επίπεδο τα μεγέθη της τράπεζας κινήθηκαν σε συνάφεια με τις προβλέψεις, με την εξαίρεση των προμηθειών, οι οποίες διαμορφώθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Η γενικότερη εντύπωση είναι ουδέτερη, αναφέρει η χρηματιστηριακή, τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στις εκτιμήσεις.

Η Piraeus Securities, χαρακτηρίζοντας θετικά τα αποτελέσματα 9μήνου της Eurobank, αναφέρει ότι έχει προχωρήσει σε ανοδικές αναθεωρήσεις των προβλέψεών της, ώστε σε αυτές να περιλαμβάνονται οι νέες εξαγορές στην περιοχή της ”Νέας Ευρώπης” και τα υψηλότερα έσοδα από τις συναλλαγές. Για το 2006, η πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη αυξήθηκε κατά 1,7%, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2007 και 2008 παραμένουν αμετάβλητες.

Αν και δεν υπάρχουν καταλύτες για την μετοχή, βραχυπρόθεσμα, η Piraeus Sec τονίζει ότι παραμένει θετική μακροπρόθεσμα, λόγω της καλής κερδοφορίας της EFG και τους ισχυρούς όγκους στην Ελλάδα καθώς και τις προοπτικές των κερδών από τις διεθνείς δραστηριότητες.

Ικανοποιητικά και δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Eurobank η Piraeus Sec., υπογραμμίζοντας τη θετική της άποψη για την τράπεζα.

Η Alpha Finance κρίνει τα αποτελέσματα ως ισχυρά χωρίς όμως να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ προβλέπει ότι η διανομή του προμερίσματος θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επενδυτές.

Από την πλευρά της η P&K θεωρεί ισχυρά τα μεγέθη εννεαμήνου της τράπεζας την οποία διατηρεί ως κορυφαία επιλογή από τις εγχώριες τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v