UBS: «Το νου σας» στις ελληνικές μετοχές!

Στις 1.200-1.300 μονάδες «βλέπει» εντός του 2014 τον ελληνικό "FTSE/Χ.Α. Δείκτη Αγοράς" η τεχνική ομάδα της UBS. Σημείο κλειδί οι 970 μονάδες. Τι προβλέπουν για Πορτογαλία και τον αμερικανικό S&P 500.

UBS: «Το νου σας» στις ελληνικές μετοχές!

Η τεχνική ομάδα της UBS, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από την ελληνική αγορά, επανέρχεται δίνοντας εκτιμήσεις για το που μπορεί να κινηθούν τεχνικά οι ελληνικοί δείκτες.

"Οι δύο αγορές που άργησαν να συμμετέχουν στην υπεραπόδοση των περιφερειακών αγορών είναι η Πορτογαλία και η Ελλάδα. Ωστόσο, πλέον οι τεχνικοί σχηματισμοί στις δύο αγορές είναι παρόμοιοι με τις αγορές της Ισπανίας και της Ιταλίας και σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε την Πορτογαλία και την Ελλάδα να «σπάνε» βασικά επίπεδα αντίστασης", εξηγούν οι δύο τεχνικοί αναλυτές της UBS Michael Riesner και Marc Müller.

"Έχετε το νου σας στην ελληνικά αγορά. Το τεχνικό επίπεδο με το τεράστιο ενδιαφέρον στο δείκτη FTSE/Athex Market Index (δείκτης FTSE/Χ.Α. Δείκτης Αγοράς) είναι οι 970 μονάδες. Σπάζοντας αυτό το επίπεδο, ο δείκτης διασπά την πτωτική τάση από το 2007, γεγονός που συνεπάγεται στόχο προς την κατεύθυνση των 1.200 – 1.300 μονάδων στο επόμενο έτος".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο FTSE/Χ.Α. Δείκτης Αγοράς χθες έκλεισε στις 892,69 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,17% ενώ το υψηλό έτους είναι οι 972 μονάδες που επισημαίνει και η ομάδα τεχνικής ανάλυσης της UBS.

ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ S&P 500 TΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο FTSE/Χ.Α. Δείκτης Αγοράς 

"Βραχυπρόθεσμα, ο δείκτης της Πορτογαλίας PSI - 20 αντιμετωπίζει την ισχυρή αντίσταση στις 6.390 μονάδες, επίπεδο στο οποίο θα δούμε μια διόρθωση τιμών. Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένουμε ένα τεστάρισμα της πτωτικής γραμμής τάσης του 2009 στις 6.660 μονάδες που αποτελεί και το 50% της διόρθωσης του πτωτικού σκέλους 2009/2012. Διάσπαση των 6.600 μονάδων θα δώσει στόχο στις 7.200 μονάδες στο επόμενο έτος".

Για τον αμερικάνικο δείκτη S&P 500, εξηγούν ότι αν και το χαμηλό που περίμεναν ήρθε λίγες μέρες αργότερα από ότι προέβλεπαν, αυτό δεν αλλάζει τη βραχυπρόθεσμη οπτική τους. "Οι 1.646 μονάδες θα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, η βάση για μια σύντομη αλλά περιορισμένη αύξηση (bounce) τιμών την επόμενη εβδομάδα πριν δούμε ένα ακόμα tactical πτωτικό σκέλος στο πρώτο μισό του Νοέμβριου.

Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να δούμε ακόμα ένα re-test και ή και μια οριακή διάσπαση του υψηλού του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο η πρόβλεψη μας είναι μια προς την κατεύθυνση των 1.627-1.600 στο πρώτο μισό του Νοεμβρίου, πριν την έναρξη ενός ακόμα ράλι στο τέλος του έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v